Dvojezgarni Samsung tablet

Osim novog modela telefona, Samsung je kongres u Barseloni iskoristio i za predstavljanje novog, većeg, modela tablet računara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.02.2011.

14:08

Default images

Novi Galaxy Tab ima 10,1-inčni ekran rezolucije 1280x800, a pokreće ga prvi Android optimizovan specijalno za tablete, Honeycomb, i neće imati Samsungov TouchWiz korisnički interfejs.

Za bolje performanse i brži rad zadužen je Nvidia's Tegra 2 procesor, a ovaj tablet, baš kao i upravo predstavljeni telefon, Galaxy S II, ima prednju kameru od 2 mega piksela, i zadnju od 8, koja omogućava snimanje HD video materjala u rezoluciji od 1080p.

“Naš prvi Galaxy Tab je uspešno definisao novu generaciju Android tableta”, izjavio je Hjungmon Noh, iz Samsunga.

“Sarađivali smo sa kompanijom Nvidia kako bismo ponovo podigli uloge. Samsung Galaxy Tab 10.1, sa Honeycomb sistemom i Tegra 2 procesorom, omogućava optimalnu zabavu i multimedijalno iskustvo bez kompromisa po pitanju mobilnosti”, rekao je on.

Galaxy Tab 10.1 će postojati u varijanti sa 16 i 32GB, a obe verzije se očekuju u Evropi ovog proleća, a Samsung ga najavljuje kao jednog od najlakših i natanjih 10-inčnih tableta na tržištu.

Kako su hardverske karakteristike slične Motorola Xoom tabletu , mnogi očekuju i sličnu, relativno visoku cenu, ali zvaničnih informacija još uvek nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

22 h

Podeli: