Apple ili Android: Ko vlada u svetu pametnih telefona?

Bez ozira kojem "timu" pripadate, Androidu ili Appleovom iOS-u, ipak je nemoguće osporavati činjenicu ko dominira u svetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 06.11.2016.

16:28

Apple ili Android: Ko vlada u svetu pametnih telefona?
Foto: Thinkstock

Googleov operativni sistem Android koriste brojni proizvođači pametnih telefona, a vremenom sve više povećava svoju dominaciju na tržištu. Nove brojke pokazuju da Android koristi gotovo devet na svakih deset pametnih telefona na svetu.

Krajem septembra ove godine je 87,7 odsto prodanih uređaja tokom prethodna tri meseca isporučeno s Androidom. Od ukupno 374,4 miliona prodazih pametnih telefona, Android je koristi 328,6 miliona, što je povećanje za 3,4 posto u poređenju na isti period prošle godine.

Prodaja Appleovog iPhone je pala za 5,2 posto, ali je u obračun ušla samo jedna sedmica u kojoj su prodavani iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Faktor koji doprinosi Androidovom osvajanju tržišta je to gde se pametni telefoni koriste. Konvencionalne procene govore da su Apple i Android poprilično jednaki u Evropi i SAD-u, Googleov OS pravi razliku u zemljama u razvoju, gde su dostupni jeftiniji uređaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: