Sony Xperia XZ i X Compact dosta nade polažu u kamere

Xperia XZ i X Compact novi su Sonyjevi mobilni telefoni koji se izdvajaju atraktivnom kamerom i dorađenim dizajnom kao i novim bojama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2016.

12:29

Sony Xperia XZ i X Compact dosta nade polažu u kamere
Foto: YouTube Screenshot

Sony je na berlinskom sajmu u predstavio dve nove Xperije koje bi trebalo da privuku nove kupce japanskom divu, a velik naglasak kod oba modela je kamera impresivnih performansi.

Xperia XZ novi je top model s 5,2-inčnim ekranom, Snapdragonom 820 i 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije kao i ekranom Full HD rezolucije čime se i ne izdvaja posebno od top modela na tržištu, koji nude 4 i više GB RAM-a. Tu je i baterija kapaciteta 2900 mAh.

Manja, 4,6-inčna Xperia X Compact trebalo bi da bude privlačna onima koje toliko ne privlače velike dimenzije većine telefona, ali i dalje od njih traže odlične performanse. X Compact je ipak malo štedeo pa se tu nalazi Snapdragon 650, a ekran prikazuje 720p rezoluciju. RAM i interna memorija su isti, a baterija raspolaže kapacitetom od 2700 mAh. Oba telefona dolaze s USB-C konektorom, a ono što je isto kod oba uređaja je moćna kamera.

Uz tradicionalni Exmor senzor od 23 megapiksela dodali su dva nova senzora, laserski autofokus i RGBC-IR senzor koji precizno prilagođava balans bele. Glavna kamera spremna je za fotografisanje za 0,6 sekundi, a ima i poseban taster za fotografisanje. Što se tiče videa, Sony je dodao tehnologiju za stabilizaciju slike koju su razvili na Handycam kamerama, a kamera snima u 4K.

Xperia XZ ima 13 MP prednju kameru za selfie perfekcioniste – osetljivost doseže čak ISO 6400, a tu je 22-milimetarski/90-stepeni širokougaoni objektiv koji će izvući maksimum pri lošem osvetljenju i grupnim selfiejima. X Compact prednja kamera snimaće fotografije od skromnijih 5 megapiksela, ali ostatak specifikacija je prilično sličan.

XZ u prodaji će biti u oktobru, dok će X Compact biti dostupan već u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: