Tehnopolis

Četvrtak, 01.11.2012.

10:35

Problemi za BlackBerry, odustaje i Pentagon

Kompanija RIM koja proizvodi mobilne telefone BlackBerry doživela je novi udar, u svom dužem posrtanju, pošto je američko ministarstvo odbrane odlučilo da ponudi gigantima Apple-u i Googe-u da konkurišu za ugovor o pravljenju softvera koji bi ispunio uslove koje postavljaju američki vojni
standardi.

Izvor: Tanjug

Default images

Pentagon je saopštio, kako prenosi Rojters, da će i dalje koristiti veliki broj blekberijevih mobilinih uredjaja, ali da se sada ulazak u tu instituciju nudi i drugim kompanijama.

U Pentagonu kažu da žele da prošire saradnju sa proizvođačima mobilnih telefona, zato što žele da vojska koristi nove i inovativne aplikacije koje se nude. Iako u ministarstvu odbrane neće u potpuno odbaciti RIM, čak i ovakvo saopštenje predstavlja novi udar na kompaniju, pošto su prošle nedelje američka carinska i imigraciona agencija rekla da odustaje od BlackBerry (Blekberi) telefona i prelazi na Appleov iPhone.

Rojters podseća da je RIM imao više ekskluzivnih ugovora sa različitim vladinim agencijama u SAD, zbog visokih standarda bezbednosti koje je nudio, ali da se sada gleda i brzina pretraživača, broj aplikacija i veći ekrani na dodir. Pentagon će najverovatnije novi ugovor ponuditi u aprilu naredne godine, a onaj ko bude snabdevao ovu državnu ustanovu isporučiće 162 hiljade mobilnih telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: