Tehnopolis

Ponedeljak, 14.03.2011.

11:34

Sve brža migracija ka webu

Po prvi put od kada postoje, u Americi je prihod od oglašavanja u onlajn medijima bio veći od onoga što su prihodovala štampana izdanja, preneo je Rojters.

Izvor: B92

Default images

Izveštaj pod nazivom Stanje medija donosi podatke da 46 posto Amerikanaca kaže da najmanje tri puta nedeljno vesti čita onlajn, dok se 40 posto izjasnilo da se informiše putem štampanih izdanja.

Tom Rozenstil, direktor istraživačkog centra koji stoji iza ovog istraživanja kaže da ovi podaci pokazuju da je "migracija ka webu sve brža", i da sve veća popularnost tableta i raširena upotreba smartphone uređaja samo dodatno doprinose tome.

Kako se sve više ljudi okreće internetu kao mestu informisanja, tako postupaju i oglašivači, navodi se u izveštaju, pa se sve više ulaže u onlajn izdanja.

U ovoj novoj situaciji, neki se, kao na primer NY Times, okreću pretplati kao načinu zarade od svojih onlajn izdanja, a 23 posto Amerikanaca reklo je da bi, ukoliko štampano izdanje novina koje čitaju prestalo da postoji, pristali da plate 5 dolara mesečno za izdanje na webu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: