Aktuelno 73

06.06.2024.

9:50

Telefoni imaju rok trajanja: Evo koliko traju modeli popularnih brendova

Telefoni, kao i sve drugo, imaju određeni rok trajanja. Evo koliko mogu da traju modeli određenih brendova.

Izvor: Komando

Telefoni imaju rok trajanja: Evo koliko traju modeli popularnih brendova
Shutterstock/Framesira

Podeli:

Telefoni se tokom vremena troše, baterija im oslabi, performanse postaju slabije, a sve navedeno odražava se na rok trajanja uređaja.

Sajt Komando je objavio prosečni životni vek nekih od najpopularnijih brendova i proizvođača telefona, koji su dostupni na tržištu.

– Apple iPhone: 4 do 8 godina

– Samsung: 3 do 6 godina

– Google Pixel: 3 do 5 godina

– Huawei: 2 do 4 godine

Radi se o prosečnom životnom veku, a pomenute brojke mogu da variraju u zavisnosti od uređaja.

Životni vek telefona počinje da otkucava od datuma proizvodnje uređaja, a ne od trenutka kada je telefon kupljen. Zbog toga je uvek bitno znati kada je uređaj proizveden u fabrici.

Srećom, to možete saznati tako što ćete pogledati datum proizvodnje. On je najčešće naveden na samom pakovanju uređaja, ali ako ste kutiju već bacili, možete u podešavanjima telefona pronaći opcije o uređaju  About) gde ćete pronaći datum ili serijski broj.

Pored toga, datum proizvodnje uređaja možete saznati pomoću tajnog kosa. Ukucajte *#06# u pozivalac kako biste saznali serijski broj.

Ukoliko vam ni to ne odgovara, na stranici SNDeepInfo možete pronaći uputstvo za dekodiranje svog telefona, jer mnogi proizvođači kodiraju datum proizvodnje u okviru serijskog broja uređaja.

Podeli:

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: