Android 5

06.06.2024.

13:20

Za ove Samsung telefone više neće biti ažuriranja softvera

Tri Samsung Galaxy telefona više neće dobijati bezbednosna ažuriranja softvera.

Izvor: Index

Za ove Samsung telefone više neće biti ažuriranja softvera
Lukmanazis / Shutterstock.com

Podeli:

Samsung je ove nedelje objavio detalje o bezbednosnojzakrpi za jun 2024. za Galaxy pametne telefone i tablete, a kompanija je takođe izmenila spisak uređaja koji su podobni za dobijanje bezbednosnih ažuriranja. 

Od ovog meseca nadalje Samsung neće objavljivati bezbednosna ažuriranja za modele Galaxy A51 5G, Galaxy A41 i Galaxy M01. Sva tri pametna telefona puštena su na tržište između marta i juna 2020. godine i redovno su dobijala bezbednosna ažuriranja tokom poslednje četiri godine.

Ovi modeli verovatno više neće dobijati nikakva ažuriranja

Galaxy A51 5G dobio je tri glavna ažuriranja Android operativnog sistema, započevši s Androidom 10, i trenutno radi na Androidu 13. S druge strane, Galaxy A41 i Galaxy M01 nadograđeni su s Androida 10 na Android 12, dobivši ukupno dva glavna ažuriranja.

Kako navodi SamMobile, iako ovi telefoni više nisu podobniza sigurnosna ažuriranja, postoji mogućnost da će dobiti dodatna ažuriranja ako se otkriju kritične sigurnosne ranjivosti na starijim uređajima Galaxy serije. Međutim, to se događa retko, pa će ti modeli verovatno zadržati svoje trenutne verzije softvera zauvek. 

Vlasnicima se zbog toga savetuje da razmotre kupovinu novog uređaja.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: