Apple ulazi u svet virtuelne realnosti?

Apple je spreman za otvaranje još jednog fronta sa rivalima Googleom i Samsungom, ali u ovom poslu i sa kompanijom Oculus. Kompanija je počela da traži ljude koji imaju iskustvo u polju virtuelne realnosti, "unapređene stvarnosti" i 3D grafike.

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

09:57

Default images

"Ovaj stručnjak bi razvijao aplikacije visokih performansti koje se integrišu u sisteme virtuelne realnosti zarad izrade prototipa i testiranja", navodi se u objavljenom konkursu.

Oglas za posao, koji je uočio sajt 9to5Mac, ne daje više detalja o tome šta Apple zaista planira, ali je ranije objavljeno da momci i devojke u Kupertinu već imaju spremno nekoliko patenata vezanih za VR.

Kako piše TechnoBuffalo, ne treba očekivati da se detalji projekta uskoro objave, a iako bi bilo logično da se lansira neki tip VR naočara, možda se radi i na nečemu nalik Google Cardboardu ili Samsung Gear VR-u, samo što bi bilo dizajnirano da koristi iPhone kao displej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: