Apple: Samsung ukrao naš dizajn

Nokia je tužila Apple, Microsoft tuži Google, Apple je tužio HTC... imajući u vidu ovakvu istoriju, nova tužba Applea protiv kompanije Samsung nije preveliko iznenađenje.

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2011.

10:04

Default images

U tužbi podnetoj sudu u Kaliforniji, otkucanoj na 38 strana, navodi se - "umesto da gradi svoj stil, Samsung kopira naš". Na udaru su sledeći proizvodi: Galaxy S 4G, Epic 4G, Nexus S i Galaxy Tab.

Iz kompanije Apple kažu da kada vidite da neko koristi Samsung Galaxy telefon u javnosti, sudeći prema dizajnu moguće je da ćete se dvoumiti da li je to iPhone ili Samsung.

"Nije slučajnost to što najnoviji Samsung proizvodi liče na iPhone i iPad, od oblika do korisničkog interfejsa, čak i pakovanja. Ovaka vrsta javnog kopiranja je pogrešna, i mi moramo da štitimo intelektualno vlasništvo kompanije Apple onda kada nam druge kompanije kradu ideje".

Tužba je potkrepljena i fotografijama na kojima se mogu videti Apple patenti i izgled Samsung uređaja.

U međuvremenu stigao je komentar Samunga. Jedan od rukovodilaca ove kompanije rekao je da iako sarađuju sa Appleom, i ova kompanija je jedan od najvećih kupaca Samsungovih poluprovodnika i ekrana, ali da nemaju drugog izbora osim da snažno odgovore ovog puta.

"Samsung će na ovu tužbu podnetu protiv nas odgovoriti odgovarajućim zakonskim sredstvima u cilju zaštite svog intelektualnog vlasništva".

Tužba na čijoj su meti proizvodi iz Samsung Galaxy linije dolazi u momentu kada se očekuje izlazak novog uređaja, Samsung Galaxy S2 telefona, tokom sledeće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: