Ejbrams režira Half-Life i Portal?

Džej Džej Ejbrams se očigledno ne plaši besa fanova, pa namerava da posle "Zvezdanih ratova" dirne u još jednu svetinju - video igre. Plan mu je da adaptira legendarne naslove "Valvea" Half-Life i Portal.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 07.02.2013.

15:48

Default images

"Cela priča je realna isto koliko i bilo koja druga u Holivudu. To znači da je tačno da pregovaramo sa predstavnicima Valvea, da već dovodimo scenaristu i da imamo brojne zanimljive ideje", izjavio je kreator serija "Lost," "Fringe" i "Alias", koji je i između ostalog režirao "Mission: Impossible III," "Super 8" i "Star Trek".

Ejbrams je rekao da neće dozvoliti da projekti dožive fijasko, što je čest slučaj prilikom ekranizovanja video-igara.

"I Portal i Half-Life su filmovi koje bih ja želeo da gledam. Vrlo smo svesni svih priča i koje su pratile filmove koji su postajali igre i obrnuto. Naš cilj je da se sa poštovanjem odnosimo prema svetu koji je 'Valve' stvorio, isto kao što bismo se odnosili prema nekoj knjizi ili dobroj priči iz originalnog scenarija. Želimo da iskažemo isto poštovanje, koje oni pružaju svojim igrama i svojim igračima", rekao je Ejbrams za "Polygon".

Prvi čovek "Valvea" Gejb Njuel se dugo odupirao ponudama da veliki igrači iz Holivuda ekranizuju njegove kreacije, ali je nakon razgovora sa Ejbremsom ipak popustio.

"Stigli smo do tačke u kojoj smo odlučili da nastavimo sa razgovorima", rekao je popularni "Gejben".

Na kraju, deluje da će Gordon Frimen ipak stići na veliko platno, a ono što je jedno od ključnih pitanja jeste - kako će izgledati kada ikona video igara konačno progovori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: