Xiaomi CEO: Bićemo najveći svetski proizvođač smartfona

Pre četiri i po godine, niko nije ni čuo za Xiaomi, prvenstveno zbog toga što ova rastuća kineska kompanija tada nije ni postojala. Iako su Xiaomi proizvodi dostupni prvenstveno na selektovanim tržištima Azije, trenutno Xiaomi drži treće mesto proizvođača smartfona.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

22:11

Default images

Kompanija prodaje više uređaja od nekih veterana, kao što su LG, Sony, Lenovo, HTC i drugi. Međutim, put koji je Xiaomi zacrtao u pohodu na smartfon tržište ni izbliza nije gotov.

Lei Jun, CEO kompanije Xiaomi, tvrdi će "kineski Apple" prestići Apple i Samsung u narednim godinama i postati najveći proizvođač smartfona na svetu.

Tačnije, Li Jun smatra da će u narednih 5-10 godina, Xiaomi biti proizvođač sa najboljim performansama na tržištu. On je istakao i da će globalna dostupnost Xiaomi proizvoda biti moguća tek kada se Xiaomi nađe na vrhu. Xiaomi ističe da se kompanijina aktivna korisnička baza trenutno sastoji od preko 60 miliona korisnika, a da se do kraja 2015. godine očekuje pereko 200 miliona.

Ukoliko se u obzir uzme da je u julu Xiaomi bio peti najveći smartfon proizvođač, a sada je treći, kao i probleme sa kojima se Samsung trenutno suočava, nije teško zamisliti da bi Xiaomi mogao ostvariti svoje ambiciozne planove.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: