Burberry: Dugogodišnja direktorka prešla u Apple

Britanska modna kuća Burberry saopštila je da će njena dugogodišnja izvršna direktorka 53-godišnja Anđela Erends napustiti tu funkciju i preći u američku kompaniju Apple. Tokom leta Apple je već doveo dva nova direktora iz modne industrije.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: B92, The Verge, Tanjug

Utorak, 15.10.2013.

09:45

Default images

Nju će zameniti aktuelni kreativni direktor kompanije Kristofer Bejli, koji će, uz svoju sadšnju funkciju, postati i novi izvršni direktor Burberry-a (Barberi).

"Ova vest dolazi posle skoro jedne decenije u kojoj su Anđela, Kristofer i tim kompanije transformisali Burberry u vodeći svetski luksuzni brend", navedeno je u saopštenju kompanije.

Anđela Erends će u Apple-u voditi odeljenje onlajn prodaje i svetski "Apple Store" lanac– i donositi "strateške odluke, praviti plan razvoja i proširenja". Na novom radnom mestu biće od proleća 2014. godine. Nova direktorka Applea je rekla: "Počastvovana sam da sam dobila poziv Apple-a i da ću im se pridružiti na radnom mestu specijalno napravljenom za mene".
BETA/Photo by Jon Furniss/Invision/AP
Erendsova je tokom cele karijere imala ključne pozicije u modnoj industriji. Postala je predsednica kompanije "Dona Karan International" 1989. godine, kada je imala samo 29, i tamo ostala do sredine devedesetih. Kreativna direktorka Burberry-a postala je 2006. godine.

Zanimljivo je da je Anđela Erends još jedno "modno" pojačanje Epla u samo par meseci. Pol Denev, bivši predsednik i izvršni direktor kompanije "Iv Sen Loran", divu iz Kupertina priključio se u julu 2013. godine na funkciji potpredsednika za "specijalne projekte". U avgustu je angažovan Enrike Atienca, potpredsednik Levisa, koji sada vodi Apple-ove američke prodavnice.

Tim Kuk povodom novog transfera rekao je: "Ona deli iste poglede na svet kao mi, kao i želju za inovacijama. I njoj je takođe bitno da iskustvo kupaca bude na visokom nivou, baš kao i nama. Pokazala je tokom karijere da je fascinantan lider a njen učinak to potvrđuje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: