Nova vest
Tenis

Utorak, 22.06.2010.

00:48

Maratonski trijumf Đokovića

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona posle maratonskog duela sa Olivijeom Rohusom kojeg je pobedio sa 3:2.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tokom skoro četiri sata igre Đoković je dva puta morao da stiže prednost Belgijanca, ali je posle mini pauze zbog mraka uspeo da preokrene i slavi sa 4:6, 6:2, 3:6, 6:4, 6:2. Đokovića u drugom kolu očekuje duel sa Amerikancem Tejlorom Dentom koji je sa 3:1 pobedio Argentinca Huana Ignasija Čelu.

Iako je Đoković imao daleko više vinera nego rival (96:33), napravio je I neuporedivo više noeinuđenih grešaka, čak 60 ukupno, pa je Belgijanac uspeo da dva puta stigne do prednosti u setovima. Posle pause od pola sata koju su organizatori napravili da bi potavili krov i uključili reflektore, Đoković je konačno došao do svoje igre.

Rohus je prvi set dobio napraviviši brejk u sedmom gemu, ali je Đoković dominantnom igrom u drugom setu izjednačio. Vodio je Novak 5:0, da bi set na kraju završio sa 6:2. Činilo se tada da će Đoković lako stići do preokreta I pobede, ali se Belgijanac uspeo brzo vratiti u igru. Napravio je brejk u ranoj fazi trećeg seta i uspeo da do kraja zadrži svoj servis i ponovo pobede u setovima.

Potom je usledila pauza zbog postavljanja krova izgrađenog prošle godine, a ona je više godila Đokoviću koji je vidno odmoran rano poveo u četvrtom setu. Propustio je Novak da ovaj deo igre okonča na servis protivnika, da bi potom spasio tri brejk lopte i ponovo doneo izjednačenje u meču.

U odlučujućem setu dozvolio je da Rohus povede sa 2:0, ali je uzvratio brejkom te osvojio šest uzastopnih gemova za konačan trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu