Tenis 60

Utorak, 22.06.2010.

00:48

Maratonski trijumf Đokovića

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona posle maratonskog duela sa Olivijeom Rohusom kojeg je pobedio sa 3:2.

Maratonski trijumf Ðokoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

EMVE

pre 13 godina

(Djokovic family, 22. jun 2010 16:18)

Razumem Vase argumente i frustracije. Potpuno mi je jasna akcija da u odbranu interesa g. Viskovica stanu UNS i NUNS i to pozdravljam. Ono sto mi nije jasno je to zasto upucujete ove informacije na tekst o Novaku Djokovicu kao teniseru. Predpostavljam i verujem da postoje druga mesta gde se vase informacije mogu objaviti i drugi nacini za borbu protiv bahatosti pojedinih clanova navedene porodice a da to ne bude stela upucena Novaku Djokovicu licno. U tom slucaju koristite iste metode i samim tim se poistovecujete sa onima protiv kojih zelite da se borite.

Za Vasu informaciju, piscu ovih redova je sa bloga g. Viskovica na Blicu skinut potpuno bezazlen komentar a cija bi najveca greska mogla biti sto je komentar bio formulisan tako da je bilo potpuno jasno da pisac ne poznaje bekgraund g. Viskovica. Posto je komentar vec bio objavljen a kasnije skinut jasno je da je sam g. Viskovic to ucinio. Naravno, ovo je spekulacija ali logican sled stvari ukazuje na tacnost moje pretpostavke. Dakle, sujeta je cudo! I pitanje je kako se bas ta stvar sa gospodom iz porodice Djokovic i sa g. Viskovicem dogadjala. Ponekad je put do istine dug i trnovit ali da je g. Viskovic dobar teniski komentator tu se potpuno slazem sa Vama.

zoran

pre 13 godina

(Da vas cujem, 22. jun 2010 13:00)

Evo da ti ja objasnim.

Poredis babe i zabe, kako bi rekao nas narod.

Sa jedne strane imas covek koji zavrsava karijeru (Federer) sa preko 6o titula i silnim rekordima (16 GS)
a sa druge strane momka koji tek zakoracuje profesionalnom stazom i nema jos ni blizu tu reputaciju koju ima ranije pomenuti. Prvi jos uvek ima elan i osvaja velike turnire, drugi (Novak) vec umoran,bez inspiracije,i.t.d...

Rodzer da sve izgubi do kraja karijere(to je jos godinu-dve) osatce najveci igrac u istoriji ove igre. Novak to isto da dozivi zaboravice ga jos u toku karijere i to ne samo stranci vec i publika u Srbiji koja je pocela da prati tenis od pojave Novaka,Ane i Jelene. Na primer, da li ste znali za Zimonjica pre no sto ce Novak doci nascenu..?? Siguran sam da 99% vas, ovde, nije culo za Nenada pre cetiri godine.

Da li ti je sada malo jasnije..??

Djokovic family

pre 13 godina

U senci spektakularnog susreta Dejvis kup reprezentacija Srbije i SAD, ostaće upamćena neshvatljiva odluka organizatora da u „minut do dvanaest“ raskine ugovor s voditeljem programa u Areni i najboljim domaćim teniskim komentatorom Nebojšom Viškovićem. To i ne bi bilo toliko čudno da popularni Viško već nije „skinut“ i sa RTS i da u oba slučaja iza svega nisu stajali članovi porodice Đoković.




Očigledno da nije birao kome da se zameri, ali Višković nijednog trenutka nije dao povoda Goranu i Srđanu Đokoviću za takve postupke. Sve je počelo za vreme ATP turnira u Hamburgu pre tri godine. Otac najboljeg srpskog tenisera Srđan napao je komentatora RTS u njegovoj kabini i optužio ga da njegov prenos polufinalnog meča turnira između Novaka i Rafaela Nadala nije bio „patriotski obojen“. Iznerviran Viškovićevim komentarima, Đoković senior je otišao do studija u Košutnjaku i, neometan od obezbeđenja televizije, u pauzi između dva gema ušao u komentatorsku kabinu da odmah i lično iznese svoje primedbe. „Kako to prenosiš? Što samo hvališ Nadala? Pa Novak je Srbin, valjda smo patriote!“, rekao je Đoković senior Viškoviću. Na to mu je novinar javnog servisa poručio da izađe iz kabine i nastavio s prenosom. Posle meča Viškovića je telefonom pozvao i Novakov stric Goran Đoković i upozorio ga da „pazi, jer može svašta da ti se desi“.

Vrhunac progona dogodio se pred početak prvog ATP turnira u Beogradu - Serbia opena. Članovi porodice Đoković zapretili su čelnicima RTS da ukoliko mečeve bude vodio pomenuti novinar, nacionalni servis će izgubiti pravo prenosa. Aleksandar Tijanić je prelomio i „skinuo“ Viška s tenisa. Novinar je potom dao otkaz. Glas Nebojše Viškovića, zahvaljujući kablovskim operaterima, trenutno se čuje samo na kanalu Sport kluba. Konačno su, posle incidenta pred Dejvis kup, iza Nebojše stala i novinarska udruženja UNS i NUNS i u zajedničkom saopštenju ocenila da je raskid saradnje TSS sa ovim novinarom „urađen na neprihvatljiv način“.

veljko marinkovic

pre 13 godina

Necemo da se lazemo.Kakav Rochus,Malisse,Melzzer i ostali pioni.U strahu su velike oci.Gde su te igracine,porazbijase sve ,ne mogu jadni da prebroje titule,ha,ha.Problem je Noletova igra i to je to.Nje nema cele godine(I Dubaji kada je osvojio spasao je jedno 4-5 mec lopti!),igru za travu nikada nije imao,pa je nema ni sada.Ali,nije ovo nista novo.I ranije je placao ceh dugim mecevima sa "pacerima".

Dermendziev

pre 13 godina

Djokovic vec odavno ne briljira ,svi mi to dobro vidimo i znamo.Juce je peti set odigrao briljantno sa "skrivenom barankom" i to daje neku "novu"nadu,optimizam -vracanje starom kvalitetu.Veliki igraci to rade upravo onda(tada)kada je to najpotrebnije t.j. dobijaju meceve na klasi.Istu stvar je uradio Federer protiv Falje(doduse sa pravom barankom),koji se uplasio sopstnog uspeha.Oni koji kritikuju jucerasnju Novakovu igru verovatno jos uvek dobro ne osecaju kategoriju "neugodan protivnik"(ne zavistno od reininga) i "tradicija",protiv kojih vrlo tesko boriti se.Novak se juce borio protv sebe,neugodnog protivnika i tradicije,koja i postoji da bi se jednog dana i srusila.
Juce je Novak to uspesno odradio i prosao najtezeg protivnika do cetvrt finala.Nema opusttanja("ala Melcer")i malo ozbiljnije nego li na RG-u. Mislim da bi u ovom trenutku dobar rezultat bio cetvrt finale,a odlican polufinale.

KOŽETA

pre 13 godina

Ovaj Rochus udara kao curica. Pa ni servis ne može udariti 170 km/h,a Đoković se muči se njime.Denta možda i prođe,ali protiv Hewitta nema nikakvih šansi.Kao što sam i rekao,njegova karijera ide silaznom putanjom.Ovu godinu možda završi na 7-8 mjestu,ali dogodine sigurno ispada iz prvih desat. Još 2-3 godine prosječnog tenisa,a ona kreću biznis planovi.

Deka

pre 13 godina

Protivnik najobicniji, samo uporan. Nole ocajan. Ne znam kako moze poboljsati svoju igru na ovom terenu. Ja se ne bih nadao nekom narocitom uspehu mada bih voleo da me razuveri.

Da vas cujem

pre 13 godina

A kakav je bio mec Federera,tog nezemaljskog kralja tenisa,sa izuzetno poznatim i afirmisnim Faljom.Neka mi neko od Novakovih kriticara ta objasni!

bane

pre 13 godina

Rochus je 68-mi na listi a Djokovic je igrao kao da je desetak mesta ispod njega. Zato se i onako radovao kao malo dete kad je dobio na jedvite jade. Taj Rochus onako zdepast i kratkonog sluzi za teranje sprdnje ozbiljnim igracima. Igrati 5 setova njim je jedino specijalitet Novaka Djokovica, igraca koji je nekad nesto obecavao ali nista nije ispunio. Bolje gledajte fudbal nego ovo valjanje po blatu Novaka Djokovica.

veljko marinkovic

pre 13 godina

Svaka cast na pobedi,ali Nolu ne ide pa ne ide.Ne moze da se kaze da se ne bori,ali nesto ne stima.ili su drugi mnogo napredovali,ili Nole nazaduje.Vise se ne postavlja pitanje polufinala ili finala,vec da li ce proci kolo ili dva.Protiv koga kod da igra "taj neki"igra mec zivota.Ni pre ni posle tog meca tih igraca "nema nigde".Ta prica ne "pije vise vodu".Voleo bih da se varam,ali je Nole usao u prosek tura.Sa ovakvom igrom nema sta da trazi u nastavku turnira(vec protiv Denta mu preti ispadanje),ali ni u nastavku sezone.Tako mi je zao,jer ga je lepo bilo gledati kada podize pehare i drze duhovite govore.Nole napred,ne predaj se nikada-najbolji si!!!!!!

IT

pre 13 godina

Zbog ovakvih i slicni igara nasih tenisera i teniserki prestao sam da gledam njihove meceve,sto se izgleda ispostavlja kao dobar potez,sacuvam zivce,a vreme utrosim na nesto pametnije.

zoran

pre 13 godina

Zasto poredite Federera i Djokovica ?
To nije za poredjenje ,bez obzira na jucerasnji mec.
Rodja je na zalasku karijere sa preko 60 osvojenih titula i sa 16 GS peharima. Nije Novak ta kategorija.
Novak je tek zapoceo karijeru, ali igra kao da je na zalasku. Jedino taj element je slican Rodzeru.

Jucerasnja igra je na nivou igraca ispod 50 mesta pa i nize. Jedino sto ohrabruje je da se desna ruka pri servisu pocela savijati u laktu pa vise ne izgleda kao da igra kriket, gde je zabranjeno savijati ruku sa kojom se loptica izbacuje. To je jedini pozitivni znak u njegovo j igri. Sve ostalo je za zaborav i vrlo verovatno da ce biti na ovom takmicenju jos jedno-dva kola i kuci. Nema improvizacije na ovakvim turnirima gde se igra protiv najboljih i gde svaki igrac ima izuzetnu motivaciju da pobedi.

ja

pre 13 godina

Ne znam sta vam se nije svidelo kod Novakove igre.
Neko rece ziceraski.
Kakva ziceraska igra, kad je napravio skoro 100 vinera.
Uz to imao je i 60 neiznudjenih greski, sto i nije mnogo na taj broj vinera.
Medjutim ipak je bilo mnogo, jer je dosta tih greski bilo iz nekih bezazlenih udaraca, drop-shotova i laganih slajseva.
Zato Novak i nije smeo bas previse da forsira, jer ga udarci nisu sluzili najbolje.
Sa druge strane protivnik napravio samo 24 greske, uz 33 vinera. Dakle radi se o odlicnom defanzivcu i mene prosto cudi kako je taj covek tek 68. na listi, odnosno kako to da nije bolje rangiran.
Njegova igra jednostavno ne odgovara Djokovicu. Nije ni cudo sto je pre ovog meca imao protiv njega samo jednu pobedu i 3 poraza.
Jako nezgodan igrac, koji neprestano salje niske udarce i ne pruza protivniku mnogo prilika za napad.
Pravo je cudo da je Novak uz sve to napravio skoro 100 vinera. Presudna stvar je verovatno bila retern na drugi servis, iz koga je Djokovic napravio bar 30 vinera.
U svim statistickim parametrima Novak je bio bolji od belgijanca, a opet je bio skoro na pragu poraza. To samo govori koliko je imao nezgodnog i iskusnog protivnika.
Mislim da Novak sa ovakvom igrom moze daleko, verovatno i do titule. Servis mu je ipak bio odlican. 12 duplih greski za 5 setova nije mnogo. Ranije je Novak znao da napravi toliko duplih greski u 2 seta. 68% dobijenih poena na prvi i 50% na druge servis je sasvim zadovoljavajuce.
Normalno je da servis ne moze biti dobar tokom celog meca i da mora biti i losijih servis gemova. Ni Federer nije sigurniji na svom servisu od Novaka.
I on zareda po nekoliko as udaraca, servis gemova dobijenih sa nulom, pa onda popusti i ne moze maltene da ubaci prvi servis.
To su normalne stvari za svakog igraca.
Poenta je da sacuvate sto vise svojih servis gemova i da napravite vise brejkova od protivnika.
Novak je juce imao 20 brejk prilika i 9 puta napravio brejk. Sasvim dovoljno za pobedu ne samo protiv ovog belgijanca, vec i protiv bilo kog drugog igraca.

sasa jokic

pre 13 godina

Novak je ziceraskom igrom doprineo ovako dugackom mecu. Samo na trenutke u drugom setu pokazao je sta ume, a onda se ponovo bez ikakvog razloga povlacio u defanzivu i bacao loptice na servisnu liniju. Ono sto raduje je da je imao 17 aseva,ali nevalja 11 duplih gresaka. Sve u svemu oseca se gubitak samopouzdanja, i slaba igra na mrezi, pogotovo kod "nadigravanja". Ali ajde kao i uvek da se nadamo da je pocetna nervoza u pitanju.

shaka69

pre 13 godina

Malao je sto imate srece u nogometu. Nece to trajat dugo niti u nogometu niti u tenisu i onda cete moc uzivat u natjecanjima.

susled pero
(pero, 22. jun 2010 10:10)

Da ne zaboravim, mi ne igramo nogomet, igramo fudbal! Cisto kao informacija!

shaka69

pre 13 godina

Malao je sto imate srece u nogometu. Nece to trajat dugo niti u nogometu niti u tenisu i onda cete moc uzivat u natjecanjima.

susled pero
(pero, 22. jun 2010 10:10)

Samo ti Pero uzivaj!!!

pavle

pre 13 godina

E ljudi moji cemu se mi radujemo kao da je polufinale ili finale.Novak nema sta da trazi u daljem toku turnira,ako ga slucajno ne dobije Dent Hjuit ga dobija 99% pazite sta sam vam rekao.Ono je smesno kako on igra treba gledati realno na to njegov maximum je 1/8 finala videcete,ako se neko slaze sa mnom neka posalje komentar.

Pera

pre 13 godina

Cudno je kako ljudi ne kontaju profesionalni sport. Sta reci juce za Federera koji je realno jedva prosao. I videlo mu se na licu da je na smrt bio preplasen. U fazonu "joooj ispadoh u pvom kolu". Sta reci za doajene svetskog prvenstva u fudbalu italijane protiv Novog Zelanda?Dajte ljudi, proslo je vreme ne znanja i pobeda od 9-0. Svi su spremni i svi igraju. Na Vibldonu su najbolji teniseri na svetu. Trenutna forma i male nijanse odlucuju. Pogotovo na travi na kojoj se igra samo par turnira godisnje.

pero

pre 13 godina

Malao je sto imate srece u nogometu. Nece to trajat dugo niti u nogometu niti u tenisu i onda cete moc uzivat u natjecanjima.

susled pero

tolmen

pre 13 godina

Brine me što je već na kraju četvrtog i početkom petog seta bio slab i nekako istrošen, a tek je počeo turnir
Ja mislim da se on uzenta kad vidi da ne ide i kada gubi, a posebno me čudi što pravi gestikulacije na poene protivnika, kao da samo igrači iz prvih deset znaju da igraju tenis pa mu nije kao jasno kako to da Rohus ume da odigra tako dobro...

Da ne zaboravim ... svaka čast za pobedu

biserka

pre 13 godina

...svaka cast svima koji imaju vremena da gledaju tv. Ja vam zavidim. Ne dizem glavu od posla, da stignem da platim sve harace koje mi je drzava namenila. samohrana majka, nicija svalerka i politicki bezbojna.
Jedva cekam dan da i ja gledam Vimbldon. Mora da je jako lepo.
Cestitke svim nasim vrhunskim teniserima. lepe ce pare zaraditi.

Hogar

pre 13 godina

Nole izgleda ide stopama Ane Ivanovic. Nece daleko naovom turniru. Od kada je sa Vajdom on ne napreduje on stagnira. Nikakav napredak u poslednje dve godine. Ovog indijanca je dobio na iskustvo a toliki broj ne iznudjenih gresaka to nekada u deset meceva nije imao.Trosi snagu sa kojom bas nije u ljubavi i vec sledeci mec ceda bude cupav a kraj se brzo nazire
Gledajteljudi fudbal. Pustite Noleta da muci svoju muku

Zverko

pre 13 godina

Bez obzira na 100 vinera, meni i dalje ova igra Novaka ne obećava...da se odmah razumemo, veliki sam Novakov fan ali ovaj tenis koji on igra u poslednje vreme ja prosto ne razumem.

1. Gde su se izgubili strašni, ravni forhendi koji npr. na ovoj podlozi samo skliznu iznad trave i prave direktne poene? Gde su inside out kretnje sa kojima su ovi ravni forhendi bili ubitačni?



2. Zašto toliko forsira spin forhend udarce kojim apsolutno ništa nije dobio u jučerašnjem meću?

3. Bekhend slajs je suviše mlak, možda je čak ovo blago rečeno!

4. Novak je strašno popravio igru na mreži i to je nešto što bi mogao da forsira ceo turnir ali je zato svaki prilazni udarac "kratak", "spor", prosto - loši su to prilazni udarci...

5. Servis je za nijansu bolji ali i dalje je to slab servis, pogotovo za dobre reternere na koje će potencijalno da naleti - Rohus je realno slab retern igrač

Eto. Ja mu naravno želim sve najbolje, navijam za njega i samo za njega....ali opet kažem, nije mi jasno šta igra i dokle misli ovako da igra jer sa ovakvim pristupom - opet je 1/4 finale maksimum/ maksimuma

Ivan

pre 13 godina

U prilici smo da pratimo paralelno Svetsko prvenstvo u fudbalu i Wibledon koji se može smatrati svetskim prvenstvom u tenisu. Zato nam je valjda postalo jasno da na turnirima tog nivoa nema lakih protivnika i izrazitih favorita. To pravilo važi za sva vrhunska takmičenja pa i za Wimbledon. S' toga je svaki meč važan i svaka pobeda zlatna. Nole je sinoć odigrao odličan meč i zasluženo pobedio. U odlučujućim trenucima je pokazao zašto je treći na svetu. Bravo Nole, idemo dalje, korak po korak.

Djoksa

pre 13 godina

Sitan ali dinamitan,tako bi nas narod opisao O.Rohusa.Retern,glavno Noletovo oruzje,je odlicno funkcionisao.Servis,najbolji ove godine.Ali uporni,"bezgresni"Rohus je to ponistio izuzetnom igrom sa bazne linije.Na kraju,suv kvalitet je presudio.Bravo Nole!

sima

pre 13 godina

Ama, ljudi cemu toliko negativno reagovanje na moj komentar napisan posle 1 sat? Ja sam samo hteo da naglasim da Rochus, i njegov brat, su prosecni teniseri ali nekim cudom je taj covek 'tezak'za Novaka; drugo, SAM Rochus kaze da mu Novak cini velike usluge, na zalasku karijere/ mozda i prvi put/ igra na centralnom terenu Vimbldona! Sta sam ja napisao neistinito?
Igru nisam komentarisao, pun adrenalina- sve zato pozivam da uporede podatke sa mecom Federer-Falja; toliko;
Zato sam napisao PRODUZENI trening, jer mislim da je ovo zza Novaka super pocetak, i to i kondicioni i mentalni; POzdrav;

martin

pre 13 godina

Odlicna igra oba tenisera donela je neizvestan rezultat ali to nije nista cudno. Cestitke Belgijancu za srcanu borbu koja je opomenula Novaka da i on mora bolje. Uostalom i Federer je bio u istoj situaciji protiv Fale ali najveci igraci prolaze i sa toliko mnogo neiznudjenih gresaka. Svi osim Cilica.

blue rider

pre 13 godina

bravo novache, igrao si bolje celi mec, rohus igra opasno, bekend slajsem razara koncdntraciju a forhend smo videli, bilo je pasing shotova i dobrih napada. Mislim da je serva bila bolje ali svakako raduje kako si citao serve nezgodnog rohusa. Sve najbolje!

toni bandera

pre 13 godina

Šta ti je bioritam? Videlo se lepo da kako se meč približavao sitnim satima Đokovoć igra sve bolje, i efekti njegovih sve češćih treninga na splavovima su postajali sve uočljiviji. Sa druge strane ni belgijski strejter nije meč završio nimalo nezadovoljan, njegov organizam vaspitan da se u postelju ide u pristojno vreme jedva je dočekao tu izvesnost odlaska na počinak. Novak je naravno ostatak noći proveo u jednoj londonskoj diskoteci, gde nije slavio pobedu, već je u društvu pijanih i razuzdanih Britanki punio baterije za naredni meč. Siguran sam da meč koji bi se igrao posle ponoći, Đoković NIKADA ne bi mogao izgubiti ni od Federera, ni od Nadala, ni od Boga Oca!

Миша

pre 13 godina

Новак је потпуно деконцентрисан већ дуже време. Требао би да поради са неким на концентрацији. Овако, реално је да испадне у другом колу. Са млитавим сервисом немогуће је победити озбиљнијег противника на Вимблдону.

Vendi

pre 13 godina

Dent mu pakuje kofere u Parizu je gubio po set a ovde po dva sa takvom igrom nema šta da traži na najvećim turnirima i u najboljih 10. Povratak Delpa dovodi stvari gde im je mesto. Rafa i Delpo no 1 & no 2.

igysa

pre 13 godina

Ovo je dobra pobeda za Novakovo samopouzdanje.. mislim da je to najbitnije, mosetiti ponovo posle duzeg vremean naklonost publike, skandiranje.. to dize samopouzdanje ! samo napred Nole, bilo je brilijantnih poteza kao sto su fanovi i navikli; oscilacije ce mislim biti sve manje.. Tejlor Dent je nezgodan servis -voley igrac, veoma nezgodan ako ga krene.. Trece kolo ce vec biti lakse.. pa mislim cak i Hjuit, eventualno kasnije.

dragan

pre 13 godina

.Drago mi je sto je Nole konacno dobio jedan mec koji se igrao jako dugo i mislim da je prevazisao tu barijeru koja ga je kocila u prethodnom delu sezone a koja je vezana za psihu.Dobro je sto je prvi mec bio ovako tezak jer ce Djokovic ubedjen sam ove godine uz ovakvu igru sigurno do polufinala, ako ne i da osvoji ceo turnir.Rochus mu u karijeri nikako ne lezi kao protivnik i u tome je njegova pobeda jos veca .pozz za sve na forumu :)

Aki

pre 13 godina

Možete vi da ga pljujete koliko hoćete ali ja sam se radovao kao malo dete kada je pobedio, pogotovo posle sjajne igre u poslednja dva seta.

jas

pre 13 godina

Lose, lose, ali i losije moze.
Protiv ovog ispodprosecnog belgijanca potrositi 4 sata, tako se namuciti i propisno iznervirati sve oko sebe, pa to nije normalno za jednog svetskog igraca br.3.
12 duplig gresaka, 7 puta izgubiti svoj servis, a jos 10 puta protivnik je imao priliku oduzeti servis. Pa zar je to Novakov nivo? Zar je to igra tenisera koji ima aspiracije osvojiti ovaj turnir? Ili mozda gresim?
Sta ocekivati ako slucajno prodje jos koje kolo pa naidje na jaceg protivnika? Nista, 3:0 i kuci.
Medjutim, cini se da bi ipak bilo dobro da sto pre napusti London i pocima pripreme za DC. Hrvati su vec kod kuce i kuju planove za pobedu. Mozda im treba kontrirati. Janko je vec u pripremnom periodu, zar ne? Viktor jos jedno kolo, a Novak ako prezivi Denta mozda bi mogao i do Rodika.
Sa Federerom nece imati prilike, nazalost.

Samo napred !!!

pre 13 godina

Imam utisak da i Novak i Orlovi imaju isti problem,moraju prvo da pobede sami sebe pa tek onda protivnike. Napravili su ogroman korak u tome. Ako u potpunosti uspeju onda ce i RF i Messi imati ozbiljnih problema !!

Dijana

pre 13 godina

Nole,tacno je da se samo pobeda racuna,ali ako zelis bolji rezultat na turniru,moras i odigrati u skladu sa tim..Srecno u nastavku..

WTATP Lista

pre 13 godina

Simbolika da je Novak (po nasem vremenu) zavrsio ovaj mec bukvalno u minut do dvanaest najslikovitije govori koliko se danas (tacnije nocas) igrao sa vatrom pre nego sto je odjednom pri 0:2 u petom setu zaigrao svoj najbolji tenis dobivsi svih 6 sledecih gemova u nizu cime je potsetio na Federera i njegovo danasnje mucenje takodje u pet setova i ciscenje od 6 vezanih gemova u finisu. Dobro je Novace, ali nemoj to vise da nam radis bez potrebe (pogotovo sa protivnicima koji nemaju sa cime da te ozbiljnije ugroze ako im ti ne "pomognes"). Danas se lepo videlo da su Novakovi trenutni problemi mozda vise povezani sa psihom nego sa bilo cim drugim, jer je najbolje odigrao bas na kraju kada je ocito bio fizicki iscrpljen (protivnik uopste tako nije delovao) ali potpuno fokusiran i motivisan kao u najboljim danima.

Ajmoooo Nolee

pre 13 godina

Uh kako je žilav mali Belgijanac, šta je sve potrebno uraditi da bi se protiv njega osvojio poen!!! Nole je imao 96 winnera, ali da je igrao protiv bilo koga drugog min. bi sakupio 120 :).. Nole je odigrao sasvim korektan meč za prvo kolo, moglo je se sigurno bolje, 60 grešaka je stvarno puno, ali ipak mnogo više raduje želja za pobjedom, njegova požrtvovnost i ofanzivna igra... Bilo je par retern udaraca koji su me podsjetili na Peking 2008 protiv Nadala i one bombe iz reterna...17 aseva je odlično, ali 12 duplih je previše (ohrabruje činjenica da je dosta rizikovao, pa mu je tako prosječna brzina drugog servisa 100 mph što je dosta dobro za drugi servis)... Sve u svemu ako Nole bude dizao nivo svoje igre do kraja turnira možemo se nadati odličnom rezultatu..

Dusan

pre 13 godina

Konacno jedna igra Novaka koja me je zadovoljila bez obzira ne rezultat, i da je izgubio pa ljudi skoro 100 winera,na 50 gresaka pa to je odnos 2 1. Protiv nekih tenisera to bi bilo dovoljno ali Rochus se borio poput pacova i odigrao je sjajan mec. Djokovic je muski poginuo
i dokazao da je veliki igrac. Puno srece u nastavku turnira!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WildeTennis;)

pre 13 godina

Ovo je bila bas igra nerava, kao sto smo i navikli od strane Novaka u poslednje vreme... Oscilacija je bilo dosta, ali ova pobeda je odlicna, ako se uzme u obzir da je Novak ostvario samo jednu pobedu protiv Rochusa u 4 medjusobna duela, prije ovog meca...
Servis je za nijansu bolji, mada za Wimbledon treba jos bolje, ali sta je tu je... Pobeda je najbitnija, cetvoro Srba je vec u drugom kolu, sto je odlicno... Zao mi je sto su Ana i Janko ispali, nadam se da ce uskoro biti i boljih rezultata...
A Bojani sutra puno srece i nadamo se jos jednom srbskom predstavniku u drugom kolu singla ...
Srecno nasi !!!

Tanja

pre 13 godina

Ma pišite vi šta hoćete, ali meč je baš bio dobar, pogotovo dva poslednja seta. Analize ko je kako rangiran su prevaziđene, tenis se igra sve bolje, nema više favorita. Uostalom i Falja je igrao dobro i namučio Rodžera. Bravo za obojicu, prikazanu borbu i atraktivne poene. Naravno, drago mi je da je Nole prošao dalje.

Dusan

pre 13 godina

Konacno jedna igra Novaka koja me je zadovoljila bez obzira ne rezultat, i da je izgubio pa ljudi skoro 100 winera,na 50 gresaka pa to je odnos 2 1. Protiv nekih tenisera to bi bilo dovoljno ali Rochus se borio poput pacova i odigrao je sjajan mec. Djokovic je muski poginuo
i dokazao da je veliki igrac. Puno srece u nastavku turnira!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tanja

pre 13 godina

Ma pišite vi šta hoćete, ali meč je baš bio dobar, pogotovo dva poslednja seta. Analize ko je kako rangiran su prevaziđene, tenis se igra sve bolje, nema više favorita. Uostalom i Falja je igrao dobro i namučio Rodžera. Bravo za obojicu, prikazanu borbu i atraktivne poene. Naravno, drago mi je da je Nole prošao dalje.

WildeTennis;)

pre 13 godina

Ovo je bila bas igra nerava, kao sto smo i navikli od strane Novaka u poslednje vreme... Oscilacija je bilo dosta, ali ova pobeda je odlicna, ako se uzme u obzir da je Novak ostvario samo jednu pobedu protiv Rochusa u 4 medjusobna duela, prije ovog meca...
Servis je za nijansu bolji, mada za Wimbledon treba jos bolje, ali sta je tu je... Pobeda je najbitnija, cetvoro Srba je vec u drugom kolu, sto je odlicno... Zao mi je sto su Ana i Janko ispali, nadam se da ce uskoro biti i boljih rezultata...
A Bojani sutra puno srece i nadamo se jos jednom srbskom predstavniku u drugom kolu singla ...
Srecno nasi !!!

Aki

pre 13 godina

Možete vi da ga pljujete koliko hoćete ali ja sam se radovao kao malo dete kada je pobedio, pogotovo posle sjajne igre u poslednja dva seta.

Samo napred !!!

pre 13 godina

Imam utisak da i Novak i Orlovi imaju isti problem,moraju prvo da pobede sami sebe pa tek onda protivnike. Napravili su ogroman korak u tome. Ako u potpunosti uspeju onda ce i RF i Messi imati ozbiljnih problema !!

toni bandera

pre 13 godina

Šta ti je bioritam? Videlo se lepo da kako se meč približavao sitnim satima Đokovoć igra sve bolje, i efekti njegovih sve češćih treninga na splavovima su postajali sve uočljiviji. Sa druge strane ni belgijski strejter nije meč završio nimalo nezadovoljan, njegov organizam vaspitan da se u postelju ide u pristojno vreme jedva je dočekao tu izvesnost odlaska na počinak. Novak je naravno ostatak noći proveo u jednoj londonskoj diskoteci, gde nije slavio pobedu, već je u društvu pijanih i razuzdanih Britanki punio baterije za naredni meč. Siguran sam da meč koji bi se igrao posle ponoći, Đoković NIKADA ne bi mogao izgubiti ni od Federera, ni od Nadala, ni od Boga Oca!

igysa

pre 13 godina

Ovo je dobra pobeda za Novakovo samopouzdanje.. mislim da je to najbitnije, mosetiti ponovo posle duzeg vremean naklonost publike, skandiranje.. to dize samopouzdanje ! samo napred Nole, bilo je brilijantnih poteza kao sto su fanovi i navikli; oscilacije ce mislim biti sve manje.. Tejlor Dent je nezgodan servis -voley igrac, veoma nezgodan ako ga krene.. Trece kolo ce vec biti lakse.. pa mislim cak i Hjuit, eventualno kasnije.

Da vas cujem

pre 13 godina

A kakav je bio mec Federera,tog nezemaljskog kralja tenisa,sa izuzetno poznatim i afirmisnim Faljom.Neka mi neko od Novakovih kriticara ta objasni!

Ivan

pre 13 godina

U prilici smo da pratimo paralelno Svetsko prvenstvo u fudbalu i Wibledon koji se može smatrati svetskim prvenstvom u tenisu. Zato nam je valjda postalo jasno da na turnirima tog nivoa nema lakih protivnika i izrazitih favorita. To pravilo važi za sva vrhunska takmičenja pa i za Wimbledon. S' toga je svaki meč važan i svaka pobeda zlatna. Nole je sinoć odigrao odličan meč i zasluženo pobedio. U odlučujućim trenucima je pokazao zašto je treći na svetu. Bravo Nole, idemo dalje, korak po korak.

Ajmoooo Nolee

pre 13 godina

Uh kako je žilav mali Belgijanac, šta je sve potrebno uraditi da bi se protiv njega osvojio poen!!! Nole je imao 96 winnera, ali da je igrao protiv bilo koga drugog min. bi sakupio 120 :).. Nole je odigrao sasvim korektan meč za prvo kolo, moglo je se sigurno bolje, 60 grešaka je stvarno puno, ali ipak mnogo više raduje želja za pobjedom, njegova požrtvovnost i ofanzivna igra... Bilo je par retern udaraca koji su me podsjetili na Peking 2008 protiv Nadala i one bombe iz reterna...17 aseva je odlično, ali 12 duplih je previše (ohrabruje činjenica da je dosta rizikovao, pa mu je tako prosječna brzina drugog servisa 100 mph što je dosta dobro za drugi servis)... Sve u svemu ako Nole bude dizao nivo svoje igre do kraja turnira možemo se nadati odličnom rezultatu..

Djoksa

pre 13 godina

Sitan ali dinamitan,tako bi nas narod opisao O.Rohusa.Retern,glavno Noletovo oruzje,je odlicno funkcionisao.Servis,najbolji ove godine.Ali uporni,"bezgresni"Rohus je to ponistio izuzetnom igrom sa bazne linije.Na kraju,suv kvalitet je presudio.Bravo Nole!

dragan

pre 13 godina

.Drago mi je sto je Nole konacno dobio jedan mec koji se igrao jako dugo i mislim da je prevazisao tu barijeru koja ga je kocila u prethodnom delu sezone a koja je vezana za psihu.Dobro je sto je prvi mec bio ovako tezak jer ce Djokovic ubedjen sam ove godine uz ovakvu igru sigurno do polufinala, ako ne i da osvoji ceo turnir.Rochus mu u karijeri nikako ne lezi kao protivnik i u tome je njegova pobeda jos veca .pozz za sve na forumu :)

WTATP Lista

pre 13 godina

Simbolika da je Novak (po nasem vremenu) zavrsio ovaj mec bukvalno u minut do dvanaest najslikovitije govori koliko se danas (tacnije nocas) igrao sa vatrom pre nego sto je odjednom pri 0:2 u petom setu zaigrao svoj najbolji tenis dobivsi svih 6 sledecih gemova u nizu cime je potsetio na Federera i njegovo danasnje mucenje takodje u pet setova i ciscenje od 6 vezanih gemova u finisu. Dobro je Novace, ali nemoj to vise da nam radis bez potrebe (pogotovo sa protivnicima koji nemaju sa cime da te ozbiljnije ugroze ako im ti ne "pomognes"). Danas se lepo videlo da su Novakovi trenutni problemi mozda vise povezani sa psihom nego sa bilo cim drugim, jer je najbolje odigrao bas na kraju kada je ocito bio fizicki iscrpljen (protivnik uopste tako nije delovao) ali potpuno fokusiran i motivisan kao u najboljim danima.

martin

pre 13 godina

Odlicna igra oba tenisera donela je neizvestan rezultat ali to nije nista cudno. Cestitke Belgijancu za srcanu borbu koja je opomenula Novaka da i on mora bolje. Uostalom i Federer je bio u istoj situaciji protiv Fale ali najveci igraci prolaze i sa toliko mnogo neiznudjenih gresaka. Svi osim Cilica.

Pera

pre 13 godina

Cudno je kako ljudi ne kontaju profesionalni sport. Sta reci juce za Federera koji je realno jedva prosao. I videlo mu se na licu da je na smrt bio preplasen. U fazonu "joooj ispadoh u pvom kolu". Sta reci za doajene svetskog prvenstva u fudbalu italijane protiv Novog Zelanda?Dajte ljudi, proslo je vreme ne znanja i pobeda od 9-0. Svi su spremni i svi igraju. Na Vibldonu su najbolji teniseri na svetu. Trenutna forma i male nijanse odlucuju. Pogotovo na travi na kojoj se igra samo par turnira godisnje.

biserka

pre 13 godina

...svaka cast svima koji imaju vremena da gledaju tv. Ja vam zavidim. Ne dizem glavu od posla, da stignem da platim sve harace koje mi je drzava namenila. samohrana majka, nicija svalerka i politicki bezbojna.
Jedva cekam dan da i ja gledam Vimbldon. Mora da je jako lepo.
Cestitke svim nasim vrhunskim teniserima. lepe ce pare zaraditi.

ja

pre 13 godina

Ne znam sta vam se nije svidelo kod Novakove igre.
Neko rece ziceraski.
Kakva ziceraska igra, kad je napravio skoro 100 vinera.
Uz to imao je i 60 neiznudjenih greski, sto i nije mnogo na taj broj vinera.
Medjutim ipak je bilo mnogo, jer je dosta tih greski bilo iz nekih bezazlenih udaraca, drop-shotova i laganih slajseva.
Zato Novak i nije smeo bas previse da forsira, jer ga udarci nisu sluzili najbolje.
Sa druge strane protivnik napravio samo 24 greske, uz 33 vinera. Dakle radi se o odlicnom defanzivcu i mene prosto cudi kako je taj covek tek 68. na listi, odnosno kako to da nije bolje rangiran.
Njegova igra jednostavno ne odgovara Djokovicu. Nije ni cudo sto je pre ovog meca imao protiv njega samo jednu pobedu i 3 poraza.
Jako nezgodan igrac, koji neprestano salje niske udarce i ne pruza protivniku mnogo prilika za napad.
Pravo je cudo da je Novak uz sve to napravio skoro 100 vinera. Presudna stvar je verovatno bila retern na drugi servis, iz koga je Djokovic napravio bar 30 vinera.
U svim statistickim parametrima Novak je bio bolji od belgijanca, a opet je bio skoro na pragu poraza. To samo govori koliko je imao nezgodnog i iskusnog protivnika.
Mislim da Novak sa ovakvom igrom moze daleko, verovatno i do titule. Servis mu je ipak bio odlican. 12 duplih greski za 5 setova nije mnogo. Ranije je Novak znao da napravi toliko duplih greski u 2 seta. 68% dobijenih poena na prvi i 50% na druge servis je sasvim zadovoljavajuce.
Normalno je da servis ne moze biti dobar tokom celog meca i da mora biti i losijih servis gemova. Ni Federer nije sigurniji na svom servisu od Novaka.
I on zareda po nekoliko as udaraca, servis gemova dobijenih sa nulom, pa onda popusti i ne moze maltene da ubaci prvi servis.
To su normalne stvari za svakog igraca.
Poenta je da sacuvate sto vise svojih servis gemova i da napravite vise brejkova od protivnika.
Novak je juce imao 20 brejk prilika i 9 puta napravio brejk. Sasvim dovoljno za pobedu ne samo protiv ovog belgijanca, vec i protiv bilo kog drugog igraca.

KOŽETA

pre 13 godina

Ovaj Rochus udara kao curica. Pa ni servis ne može udariti 170 km/h,a Đoković se muči se njime.Denta možda i prođe,ali protiv Hewitta nema nikakvih šansi.Kao što sam i rekao,njegova karijera ide silaznom putanjom.Ovu godinu možda završi na 7-8 mjestu,ali dogodine sigurno ispada iz prvih desat. Još 2-3 godine prosječnog tenisa,a ona kreću biznis planovi.

blue rider

pre 13 godina

bravo novache, igrao si bolje celi mec, rohus igra opasno, bekend slajsem razara koncdntraciju a forhend smo videli, bilo je pasing shotova i dobrih napada. Mislim da je serva bila bolje ali svakako raduje kako si citao serve nezgodnog rohusa. Sve najbolje!

Zverko

pre 13 godina

Bez obzira na 100 vinera, meni i dalje ova igra Novaka ne obećava...da se odmah razumemo, veliki sam Novakov fan ali ovaj tenis koji on igra u poslednje vreme ja prosto ne razumem.

1. Gde su se izgubili strašni, ravni forhendi koji npr. na ovoj podlozi samo skliznu iznad trave i prave direktne poene? Gde su inside out kretnje sa kojima su ovi ravni forhendi bili ubitačni?



2. Zašto toliko forsira spin forhend udarce kojim apsolutno ništa nije dobio u jučerašnjem meću?

3. Bekhend slajs je suviše mlak, možda je čak ovo blago rečeno!

4. Novak je strašno popravio igru na mreži i to je nešto što bi mogao da forsira ceo turnir ali je zato svaki prilazni udarac "kratak", "spor", prosto - loši su to prilazni udarci...

5. Servis je za nijansu bolji ali i dalje je to slab servis, pogotovo za dobre reternere na koje će potencijalno da naleti - Rohus je realno slab retern igrač

Eto. Ja mu naravno želim sve najbolje, navijam za njega i samo za njega....ali opet kažem, nije mi jasno šta igra i dokle misli ovako da igra jer sa ovakvim pristupom - opet je 1/4 finale maksimum/ maksimuma

sima

pre 13 godina

Ama, ljudi cemu toliko negativno reagovanje na moj komentar napisan posle 1 sat? Ja sam samo hteo da naglasim da Rochus, i njegov brat, su prosecni teniseri ali nekim cudom je taj covek 'tezak'za Novaka; drugo, SAM Rochus kaze da mu Novak cini velike usluge, na zalasku karijere/ mozda i prvi put/ igra na centralnom terenu Vimbldona! Sta sam ja napisao neistinito?
Igru nisam komentarisao, pun adrenalina- sve zato pozivam da uporede podatke sa mecom Federer-Falja; toliko;
Zato sam napisao PRODUZENI trening, jer mislim da je ovo zza Novaka super pocetak, i to i kondicioni i mentalni; POzdrav;

shaka69

pre 13 godina

Malao je sto imate srece u nogometu. Nece to trajat dugo niti u nogometu niti u tenisu i onda cete moc uzivat u natjecanjima.

susled pero
(pero, 22. jun 2010 10:10)

Samo ti Pero uzivaj!!!

Dijana

pre 13 godina

Nole,tacno je da se samo pobeda racuna,ali ako zelis bolji rezultat na turniru,moras i odigrati u skladu sa tim..Srecno u nastavku..

shaka69

pre 13 godina

Malao je sto imate srece u nogometu. Nece to trajat dugo niti u nogometu niti u tenisu i onda cete moc uzivat u natjecanjima.

susled pero
(pero, 22. jun 2010 10:10)

Da ne zaboravim, mi ne igramo nogomet, igramo fudbal! Cisto kao informacija!

zoran

pre 13 godina

Zasto poredite Federera i Djokovica ?
To nije za poredjenje ,bez obzira na jucerasnji mec.
Rodja je na zalasku karijere sa preko 60 osvojenih titula i sa 16 GS peharima. Nije Novak ta kategorija.
Novak je tek zapoceo karijeru, ali igra kao da je na zalasku. Jedino taj element je slican Rodzeru.

Jucerasnja igra je na nivou igraca ispod 50 mesta pa i nize. Jedino sto ohrabruje je da se desna ruka pri servisu pocela savijati u laktu pa vise ne izgleda kao da igra kriket, gde je zabranjeno savijati ruku sa kojom se loptica izbacuje. To je jedini pozitivni znak u njegovo j igri. Sve ostalo je za zaborav i vrlo verovatno da ce biti na ovom takmicenju jos jedno-dva kola i kuci. Nema improvizacije na ovakvim turnirima gde se igra protiv najboljih i gde svaki igrac ima izuzetnu motivaciju da pobedi.

tolmen

pre 13 godina

Brine me što je već na kraju četvrtog i početkom petog seta bio slab i nekako istrošen, a tek je počeo turnir
Ja mislim da se on uzenta kad vidi da ne ide i kada gubi, a posebno me čudi što pravi gestikulacije na poene protivnika, kao da samo igrači iz prvih deset znaju da igraju tenis pa mu nije kao jasno kako to da Rohus ume da odigra tako dobro...

Da ne zaboravim ... svaka čast za pobedu

sasa jokic

pre 13 godina

Novak je ziceraskom igrom doprineo ovako dugackom mecu. Samo na trenutke u drugom setu pokazao je sta ume, a onda se ponovo bez ikakvog razloga povlacio u defanzivu i bacao loptice na servisnu liniju. Ono sto raduje je da je imao 17 aseva,ali nevalja 11 duplih gresaka. Sve u svemu oseca se gubitak samopouzdanja, i slaba igra na mrezi, pogotovo kod "nadigravanja". Ali ajde kao i uvek da se nadamo da je pocetna nervoza u pitanju.

pavle

pre 13 godina

E ljudi moji cemu se mi radujemo kao da je polufinale ili finale.Novak nema sta da trazi u daljem toku turnira,ako ga slucajno ne dobije Dent Hjuit ga dobija 99% pazite sta sam vam rekao.Ono je smesno kako on igra treba gledati realno na to njegov maximum je 1/8 finala videcete,ako se neko slaze sa mnom neka posalje komentar.

bane

pre 13 godina

Rochus je 68-mi na listi a Djokovic je igrao kao da je desetak mesta ispod njega. Zato se i onako radovao kao malo dete kad je dobio na jedvite jade. Taj Rochus onako zdepast i kratkonog sluzi za teranje sprdnje ozbiljnim igracima. Igrati 5 setova njim je jedino specijalitet Novaka Djokovica, igraca koji je nekad nesto obecavao ali nista nije ispunio. Bolje gledajte fudbal nego ovo valjanje po blatu Novaka Djokovica.

veljko marinkovic

pre 13 godina

Svaka cast na pobedi,ali Nolu ne ide pa ne ide.Ne moze da se kaze da se ne bori,ali nesto ne stima.ili su drugi mnogo napredovali,ili Nole nazaduje.Vise se ne postavlja pitanje polufinala ili finala,vec da li ce proci kolo ili dva.Protiv koga kod da igra "taj neki"igra mec zivota.Ni pre ni posle tog meca tih igraca "nema nigde".Ta prica ne "pije vise vodu".Voleo bih da se varam,ali je Nole usao u prosek tura.Sa ovakvom igrom nema sta da trazi u nastavku turnira(vec protiv Denta mu preti ispadanje),ali ni u nastavku sezone.Tako mi je zao,jer ga je lepo bilo gledati kada podize pehare i drze duhovite govore.Nole napred,ne predaj se nikada-najbolji si!!!!!!

jas

pre 13 godina

Lose, lose, ali i losije moze.
Protiv ovog ispodprosecnog belgijanca potrositi 4 sata, tako se namuciti i propisno iznervirati sve oko sebe, pa to nije normalno za jednog svetskog igraca br.3.
12 duplig gresaka, 7 puta izgubiti svoj servis, a jos 10 puta protivnik je imao priliku oduzeti servis. Pa zar je to Novakov nivo? Zar je to igra tenisera koji ima aspiracije osvojiti ovaj turnir? Ili mozda gresim?
Sta ocekivati ako slucajno prodje jos koje kolo pa naidje na jaceg protivnika? Nista, 3:0 i kuci.
Medjutim, cini se da bi ipak bilo dobro da sto pre napusti London i pocima pripreme za DC. Hrvati su vec kod kuce i kuju planove za pobedu. Mozda im treba kontrirati. Janko je vec u pripremnom periodu, zar ne? Viktor jos jedno kolo, a Novak ako prezivi Denta mozda bi mogao i do Rodika.
Sa Federerom nece imati prilike, nazalost.

Vendi

pre 13 godina

Dent mu pakuje kofere u Parizu je gubio po set a ovde po dva sa takvom igrom nema šta da traži na najvećim turnirima i u najboljih 10. Povratak Delpa dovodi stvari gde im je mesto. Rafa i Delpo no 1 & no 2.

Hogar

pre 13 godina

Nole izgleda ide stopama Ane Ivanovic. Nece daleko naovom turniru. Od kada je sa Vajdom on ne napreduje on stagnira. Nikakav napredak u poslednje dve godine. Ovog indijanca je dobio na iskustvo a toliki broj ne iznudjenih gresaka to nekada u deset meceva nije imao.Trosi snagu sa kojom bas nije u ljubavi i vec sledeci mec ceda bude cupav a kraj se brzo nazire
Gledajteljudi fudbal. Pustite Noleta da muci svoju muku

EMVE

pre 13 godina

(Djokovic family, 22. jun 2010 16:18)

Razumem Vase argumente i frustracije. Potpuno mi je jasna akcija da u odbranu interesa g. Viskovica stanu UNS i NUNS i to pozdravljam. Ono sto mi nije jasno je to zasto upucujete ove informacije na tekst o Novaku Djokovicu kao teniseru. Predpostavljam i verujem da postoje druga mesta gde se vase informacije mogu objaviti i drugi nacini za borbu protiv bahatosti pojedinih clanova navedene porodice a da to ne bude stela upucena Novaku Djokovicu licno. U tom slucaju koristite iste metode i samim tim se poistovecujete sa onima protiv kojih zelite da se borite.

Za Vasu informaciju, piscu ovih redova je sa bloga g. Viskovica na Blicu skinut potpuno bezazlen komentar a cija bi najveca greska mogla biti sto je komentar bio formulisan tako da je bilo potpuno jasno da pisac ne poznaje bekgraund g. Viskovica. Posto je komentar vec bio objavljen a kasnije skinut jasno je da je sam g. Viskovic to ucinio. Naravno, ovo je spekulacija ali logican sled stvari ukazuje na tacnost moje pretpostavke. Dakle, sujeta je cudo! I pitanje je kako se bas ta stvar sa gospodom iz porodice Djokovic i sa g. Viskovicem dogadjala. Ponekad je put do istine dug i trnovit ali da je g. Viskovic dobar teniski komentator tu se potpuno slazem sa Vama.

veljko marinkovic

pre 13 godina

Necemo da se lazemo.Kakav Rochus,Malisse,Melzzer i ostali pioni.U strahu su velike oci.Gde su te igracine,porazbijase sve ,ne mogu jadni da prebroje titule,ha,ha.Problem je Noletova igra i to je to.Nje nema cele godine(I Dubaji kada je osvojio spasao je jedno 4-5 mec lopti!),igru za travu nikada nije imao,pa je nema ni sada.Ali,nije ovo nista novo.I ranije je placao ceh dugim mecevima sa "pacerima".

Deka

pre 13 godina

Protivnik najobicniji, samo uporan. Nole ocajan. Ne znam kako moze poboljsati svoju igru na ovom terenu. Ja se ne bih nadao nekom narocitom uspehu mada bih voleo da me razuveri.

Dermendziev

pre 13 godina

Djokovic vec odavno ne briljira ,svi mi to dobro vidimo i znamo.Juce je peti set odigrao briljantno sa "skrivenom barankom" i to daje neku "novu"nadu,optimizam -vracanje starom kvalitetu.Veliki igraci to rade upravo onda(tada)kada je to najpotrebnije t.j. dobijaju meceve na klasi.Istu stvar je uradio Federer protiv Falje(doduse sa pravom barankom),koji se uplasio sopstnog uspeha.Oni koji kritikuju jucerasnju Novakovu igru verovatno jos uvek dobro ne osecaju kategoriju "neugodan protivnik"(ne zavistno od reininga) i "tradicija",protiv kojih vrlo tesko boriti se.Novak se juce borio protv sebe,neugodnog protivnika i tradicije,koja i postoji da bi se jednog dana i srusila.
Juce je Novak to uspesno odradio i prosao najtezeg protivnika do cetvrt finala.Nema opusttanja("ala Melcer")i malo ozbiljnije nego li na RG-u. Mislim da bi u ovom trenutku dobar rezultat bio cetvrt finale,a odlican polufinale.

pero

pre 13 godina

Malao je sto imate srece u nogometu. Nece to trajat dugo niti u nogometu niti u tenisu i onda cete moc uzivat u natjecanjima.

susled pero

IT

pre 13 godina

Zbog ovakvih i slicni igara nasih tenisera i teniserki prestao sam da gledam njihove meceve,sto se izgleda ispostavlja kao dobar potez,sacuvam zivce,a vreme utrosim na nesto pametnije.

Djokovic family

pre 13 godina

U senci spektakularnog susreta Dejvis kup reprezentacija Srbije i SAD, ostaće upamćena neshvatljiva odluka organizatora da u „minut do dvanaest“ raskine ugovor s voditeljem programa u Areni i najboljim domaćim teniskim komentatorom Nebojšom Viškovićem. To i ne bi bilo toliko čudno da popularni Viško već nije „skinut“ i sa RTS i da u oba slučaja iza svega nisu stajali članovi porodice Đoković.




Očigledno da nije birao kome da se zameri, ali Višković nijednog trenutka nije dao povoda Goranu i Srđanu Đokoviću za takve postupke. Sve je počelo za vreme ATP turnira u Hamburgu pre tri godine. Otac najboljeg srpskog tenisera Srđan napao je komentatora RTS u njegovoj kabini i optužio ga da njegov prenos polufinalnog meča turnira između Novaka i Rafaela Nadala nije bio „patriotski obojen“. Iznerviran Viškovićevim komentarima, Đoković senior je otišao do studija u Košutnjaku i, neometan od obezbeđenja televizije, u pauzi između dva gema ušao u komentatorsku kabinu da odmah i lično iznese svoje primedbe. „Kako to prenosiš? Što samo hvališ Nadala? Pa Novak je Srbin, valjda smo patriote!“, rekao je Đoković senior Viškoviću. Na to mu je novinar javnog servisa poručio da izađe iz kabine i nastavio s prenosom. Posle meča Viškovića je telefonom pozvao i Novakov stric Goran Đoković i upozorio ga da „pazi, jer može svašta da ti se desi“.

Vrhunac progona dogodio se pred početak prvog ATP turnira u Beogradu - Serbia opena. Članovi porodice Đoković zapretili su čelnicima RTS da ukoliko mečeve bude vodio pomenuti novinar, nacionalni servis će izgubiti pravo prenosa. Aleksandar Tijanić je prelomio i „skinuo“ Viška s tenisa. Novinar je potom dao otkaz. Glas Nebojše Viškovića, zahvaljujući kablovskim operaterima, trenutno se čuje samo na kanalu Sport kluba. Konačno su, posle incidenta pred Dejvis kup, iza Nebojše stala i novinarska udruženja UNS i NUNS i u zajedničkom saopštenju ocenila da je raskid saradnje TSS sa ovim novinarom „urađen na neprihvatljiv način“.

Миша

pre 13 godina

Новак је потпуно деконцентрисан већ дуже време. Требао би да поради са неким на концентрацији. Овако, реално је да испадне у другом колу. Са млитавим сервисом немогуће је победити озбиљнијег противника на Вимблдону.

zoran

pre 13 godina

(Da vas cujem, 22. jun 2010 13:00)

Evo da ti ja objasnim.

Poredis babe i zabe, kako bi rekao nas narod.

Sa jedne strane imas covek koji zavrsava karijeru (Federer) sa preko 6o titula i silnim rekordima (16 GS)
a sa druge strane momka koji tek zakoracuje profesionalnom stazom i nema jos ni blizu tu reputaciju koju ima ranije pomenuti. Prvi jos uvek ima elan i osvaja velike turnire, drugi (Novak) vec umoran,bez inspiracije,i.t.d...

Rodzer da sve izgubi do kraja karijere(to je jos godinu-dve) osatce najveci igrac u istoriji ove igre. Novak to isto da dozivi zaboravice ga jos u toku karijere i to ne samo stranci vec i publika u Srbiji koja je pocela da prati tenis od pojave Novaka,Ane i Jelene. Na primer, da li ste znali za Zimonjica pre no sto ce Novak doci nascenu..?? Siguran sam da 99% vas, ovde, nije culo za Nenada pre cetiri godine.

Da li ti je sada malo jasnije..??

ja

pre 13 godina

Ne znam sta vam se nije svidelo kod Novakove igre.
Neko rece ziceraski.
Kakva ziceraska igra, kad je napravio skoro 100 vinera.
Uz to imao je i 60 neiznudjenih greski, sto i nije mnogo na taj broj vinera.
Medjutim ipak je bilo mnogo, jer je dosta tih greski bilo iz nekih bezazlenih udaraca, drop-shotova i laganih slajseva.
Zato Novak i nije smeo bas previse da forsira, jer ga udarci nisu sluzili najbolje.
Sa druge strane protivnik napravio samo 24 greske, uz 33 vinera. Dakle radi se o odlicnom defanzivcu i mene prosto cudi kako je taj covek tek 68. na listi, odnosno kako to da nije bolje rangiran.
Njegova igra jednostavno ne odgovara Djokovicu. Nije ni cudo sto je pre ovog meca imao protiv njega samo jednu pobedu i 3 poraza.
Jako nezgodan igrac, koji neprestano salje niske udarce i ne pruza protivniku mnogo prilika za napad.
Pravo je cudo da je Novak uz sve to napravio skoro 100 vinera. Presudna stvar je verovatno bila retern na drugi servis, iz koga je Djokovic napravio bar 30 vinera.
U svim statistickim parametrima Novak je bio bolji od belgijanca, a opet je bio skoro na pragu poraza. To samo govori koliko je imao nezgodnog i iskusnog protivnika.
Mislim da Novak sa ovakvom igrom moze daleko, verovatno i do titule. Servis mu je ipak bio odlican. 12 duplih greski za 5 setova nije mnogo. Ranije je Novak znao da napravi toliko duplih greski u 2 seta. 68% dobijenih poena na prvi i 50% na druge servis je sasvim zadovoljavajuce.
Normalno je da servis ne moze biti dobar tokom celog meca i da mora biti i losijih servis gemova. Ni Federer nije sigurniji na svom servisu od Novaka.
I on zareda po nekoliko as udaraca, servis gemova dobijenih sa nulom, pa onda popusti i ne moze maltene da ubaci prvi servis.
To su normalne stvari za svakog igraca.
Poenta je da sacuvate sto vise svojih servis gemova i da napravite vise brejkova od protivnika.
Novak je juce imao 20 brejk prilika i 9 puta napravio brejk. Sasvim dovoljno za pobedu ne samo protiv ovog belgijanca, vec i protiv bilo kog drugog igraca.

Vendi

pre 13 godina

Dent mu pakuje kofere u Parizu je gubio po set a ovde po dva sa takvom igrom nema šta da traži na najvećim turnirima i u najboljih 10. Povratak Delpa dovodi stvari gde im je mesto. Rafa i Delpo no 1 & no 2.

pero

pre 13 godina

Malao je sto imate srece u nogometu. Nece to trajat dugo niti u nogometu niti u tenisu i onda cete moc uzivat u natjecanjima.

susled pero

pavle

pre 13 godina

E ljudi moji cemu se mi radujemo kao da je polufinale ili finale.Novak nema sta da trazi u daljem toku turnira,ako ga slucajno ne dobije Dent Hjuit ga dobija 99% pazite sta sam vam rekao.Ono je smesno kako on igra treba gledati realno na to njegov maximum je 1/8 finala videcete,ako se neko slaze sa mnom neka posalje komentar.

jas

pre 13 godina

Lose, lose, ali i losije moze.
Protiv ovog ispodprosecnog belgijanca potrositi 4 sata, tako se namuciti i propisno iznervirati sve oko sebe, pa to nije normalno za jednog svetskog igraca br.3.
12 duplig gresaka, 7 puta izgubiti svoj servis, a jos 10 puta protivnik je imao priliku oduzeti servis. Pa zar je to Novakov nivo? Zar je to igra tenisera koji ima aspiracije osvojiti ovaj turnir? Ili mozda gresim?
Sta ocekivati ako slucajno prodje jos koje kolo pa naidje na jaceg protivnika? Nista, 3:0 i kuci.
Medjutim, cini se da bi ipak bilo dobro da sto pre napusti London i pocima pripreme za DC. Hrvati su vec kod kuce i kuju planove za pobedu. Mozda im treba kontrirati. Janko je vec u pripremnom periodu, zar ne? Viktor jos jedno kolo, a Novak ako prezivi Denta mozda bi mogao i do Rodika.
Sa Federerom nece imati prilike, nazalost.

bane

pre 13 godina

Rochus je 68-mi na listi a Djokovic je igrao kao da je desetak mesta ispod njega. Zato se i onako radovao kao malo dete kad je dobio na jedvite jade. Taj Rochus onako zdepast i kratkonog sluzi za teranje sprdnje ozbiljnim igracima. Igrati 5 setova njim je jedino specijalitet Novaka Djokovica, igraca koji je nekad nesto obecavao ali nista nije ispunio. Bolje gledajte fudbal nego ovo valjanje po blatu Novaka Djokovica.

toni bandera

pre 13 godina

Šta ti je bioritam? Videlo se lepo da kako se meč približavao sitnim satima Đokovoć igra sve bolje, i efekti njegovih sve češćih treninga na splavovima su postajali sve uočljiviji. Sa druge strane ni belgijski strejter nije meč završio nimalo nezadovoljan, njegov organizam vaspitan da se u postelju ide u pristojno vreme jedva je dočekao tu izvesnost odlaska na počinak. Novak je naravno ostatak noći proveo u jednoj londonskoj diskoteci, gde nije slavio pobedu, već je u društvu pijanih i razuzdanih Britanki punio baterije za naredni meč. Siguran sam da meč koji bi se igrao posle ponoći, Đoković NIKADA ne bi mogao izgubiti ni od Federera, ni od Nadala, ni od Boga Oca!

Hogar

pre 13 godina

Nole izgleda ide stopama Ane Ivanovic. Nece daleko naovom turniru. Od kada je sa Vajdom on ne napreduje on stagnira. Nikakav napredak u poslednje dve godine. Ovog indijanca je dobio na iskustvo a toliki broj ne iznudjenih gresaka to nekada u deset meceva nije imao.Trosi snagu sa kojom bas nije u ljubavi i vec sledeci mec ceda bude cupav a kraj se brzo nazire
Gledajteljudi fudbal. Pustite Noleta da muci svoju muku

zoran

pre 13 godina

Zasto poredite Federera i Djokovica ?
To nije za poredjenje ,bez obzira na jucerasnji mec.
Rodja je na zalasku karijere sa preko 60 osvojenih titula i sa 16 GS peharima. Nije Novak ta kategorija.
Novak je tek zapoceo karijeru, ali igra kao da je na zalasku. Jedino taj element je slican Rodzeru.

Jucerasnja igra je na nivou igraca ispod 50 mesta pa i nize. Jedino sto ohrabruje je da se desna ruka pri servisu pocela savijati u laktu pa vise ne izgleda kao da igra kriket, gde je zabranjeno savijati ruku sa kojom se loptica izbacuje. To je jedini pozitivni znak u njegovo j igri. Sve ostalo je za zaborav i vrlo verovatno da ce biti na ovom takmicenju jos jedno-dva kola i kuci. Nema improvizacije na ovakvim turnirima gde se igra protiv najboljih i gde svaki igrac ima izuzetnu motivaciju da pobedi.

biserka

pre 13 godina

...svaka cast svima koji imaju vremena da gledaju tv. Ja vam zavidim. Ne dizem glavu od posla, da stignem da platim sve harace koje mi je drzava namenila. samohrana majka, nicija svalerka i politicki bezbojna.
Jedva cekam dan da i ja gledam Vimbldon. Mora da je jako lepo.
Cestitke svim nasim vrhunskim teniserima. lepe ce pare zaraditi.

Dusan

pre 13 godina

Konacno jedna igra Novaka koja me je zadovoljila bez obzira ne rezultat, i da je izgubio pa ljudi skoro 100 winera,na 50 gresaka pa to je odnos 2 1. Protiv nekih tenisera to bi bilo dovoljno ali Rochus se borio poput pacova i odigrao je sjajan mec. Djokovic je muski poginuo
i dokazao da je veliki igrac. Puno srece u nastavku turnira!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Миша

pre 13 godina

Новак је потпуно деконцентрисан већ дуже време. Требао би да поради са неким на концентрацији. Овако, реално је да испадне у другом колу. Са млитавим сервисом немогуће је победити озбиљнијег противника на Вимблдону.

Djokovic family

pre 13 godina

U senci spektakularnog susreta Dejvis kup reprezentacija Srbije i SAD, ostaće upamćena neshvatljiva odluka organizatora da u „minut do dvanaest“ raskine ugovor s voditeljem programa u Areni i najboljim domaćim teniskim komentatorom Nebojšom Viškovićem. To i ne bi bilo toliko čudno da popularni Viško već nije „skinut“ i sa RTS i da u oba slučaja iza svega nisu stajali članovi porodice Đoković.




Očigledno da nije birao kome da se zameri, ali Višković nijednog trenutka nije dao povoda Goranu i Srđanu Đokoviću za takve postupke. Sve je počelo za vreme ATP turnira u Hamburgu pre tri godine. Otac najboljeg srpskog tenisera Srđan napao je komentatora RTS u njegovoj kabini i optužio ga da njegov prenos polufinalnog meča turnira između Novaka i Rafaela Nadala nije bio „patriotski obojen“. Iznerviran Viškovićevim komentarima, Đoković senior je otišao do studija u Košutnjaku i, neometan od obezbeđenja televizije, u pauzi između dva gema ušao u komentatorsku kabinu da odmah i lično iznese svoje primedbe. „Kako to prenosiš? Što samo hvališ Nadala? Pa Novak je Srbin, valjda smo patriote!“, rekao je Đoković senior Viškoviću. Na to mu je novinar javnog servisa poručio da izađe iz kabine i nastavio s prenosom. Posle meča Viškovića je telefonom pozvao i Novakov stric Goran Đoković i upozorio ga da „pazi, jer može svašta da ti se desi“.

Vrhunac progona dogodio se pred početak prvog ATP turnira u Beogradu - Serbia opena. Članovi porodice Đoković zapretili su čelnicima RTS da ukoliko mečeve bude vodio pomenuti novinar, nacionalni servis će izgubiti pravo prenosa. Aleksandar Tijanić je prelomio i „skinuo“ Viška s tenisa. Novinar je potom dao otkaz. Glas Nebojše Viškovića, zahvaljujući kablovskim operaterima, trenutno se čuje samo na kanalu Sport kluba. Konačno su, posle incidenta pred Dejvis kup, iza Nebojše stala i novinarska udruženja UNS i NUNS i u zajedničkom saopštenju ocenila da je raskid saradnje TSS sa ovim novinarom „urađen na neprihvatljiv način“.

IT

pre 13 godina

Zbog ovakvih i slicni igara nasih tenisera i teniserki prestao sam da gledam njihove meceve,sto se izgleda ispostavlja kao dobar potez,sacuvam zivce,a vreme utrosim na nesto pametnije.

Tanja

pre 13 godina

Ma pišite vi šta hoćete, ali meč je baš bio dobar, pogotovo dva poslednja seta. Analize ko je kako rangiran su prevaziđene, tenis se igra sve bolje, nema više favorita. Uostalom i Falja je igrao dobro i namučio Rodžera. Bravo za obojicu, prikazanu borbu i atraktivne poene. Naravno, drago mi je da je Nole prošao dalje.

veljko marinkovic

pre 13 godina

Svaka cast na pobedi,ali Nolu ne ide pa ne ide.Ne moze da se kaze da se ne bori,ali nesto ne stima.ili su drugi mnogo napredovali,ili Nole nazaduje.Vise se ne postavlja pitanje polufinala ili finala,vec da li ce proci kolo ili dva.Protiv koga kod da igra "taj neki"igra mec zivota.Ni pre ni posle tog meca tih igraca "nema nigde".Ta prica ne "pije vise vodu".Voleo bih da se varam,ali je Nole usao u prosek tura.Sa ovakvom igrom nema sta da trazi u nastavku turnira(vec protiv Denta mu preti ispadanje),ali ni u nastavku sezone.Tako mi je zao,jer ga je lepo bilo gledati kada podize pehare i drze duhovite govore.Nole napred,ne predaj se nikada-najbolji si!!!!!!

sasa jokic

pre 13 godina

Novak je ziceraskom igrom doprineo ovako dugackom mecu. Samo na trenutke u drugom setu pokazao je sta ume, a onda se ponovo bez ikakvog razloga povlacio u defanzivu i bacao loptice na servisnu liniju. Ono sto raduje je da je imao 17 aseva,ali nevalja 11 duplih gresaka. Sve u svemu oseca se gubitak samopouzdanja, i slaba igra na mrezi, pogotovo kod "nadigravanja". Ali ajde kao i uvek da se nadamo da je pocetna nervoza u pitanju.

WildeTennis;)

pre 13 godina

Ovo je bila bas igra nerava, kao sto smo i navikli od strane Novaka u poslednje vreme... Oscilacija je bilo dosta, ali ova pobeda je odlicna, ako se uzme u obzir da je Novak ostvario samo jednu pobedu protiv Rochusa u 4 medjusobna duela, prije ovog meca...
Servis je za nijansu bolji, mada za Wimbledon treba jos bolje, ali sta je tu je... Pobeda je najbitnija, cetvoro Srba je vec u drugom kolu, sto je odlicno... Zao mi je sto su Ana i Janko ispali, nadam se da ce uskoro biti i boljih rezultata...
A Bojani sutra puno srece i nadamo se jos jednom srbskom predstavniku u drugom kolu singla ...
Srecno nasi !!!

KOŽETA

pre 13 godina

Ovaj Rochus udara kao curica. Pa ni servis ne može udariti 170 km/h,a Đoković se muči se njime.Denta možda i prođe,ali protiv Hewitta nema nikakvih šansi.Kao što sam i rekao,njegova karijera ide silaznom putanjom.Ovu godinu možda završi na 7-8 mjestu,ali dogodine sigurno ispada iz prvih desat. Još 2-3 godine prosječnog tenisa,a ona kreću biznis planovi.

Da vas cujem

pre 13 godina

A kakav je bio mec Federera,tog nezemaljskog kralja tenisa,sa izuzetno poznatim i afirmisnim Faljom.Neka mi neko od Novakovih kriticara ta objasni!

Zverko

pre 13 godina

Bez obzira na 100 vinera, meni i dalje ova igra Novaka ne obećava...da se odmah razumemo, veliki sam Novakov fan ali ovaj tenis koji on igra u poslednje vreme ja prosto ne razumem.

1. Gde su se izgubili strašni, ravni forhendi koji npr. na ovoj podlozi samo skliznu iznad trave i prave direktne poene? Gde su inside out kretnje sa kojima su ovi ravni forhendi bili ubitačni?



2. Zašto toliko forsira spin forhend udarce kojim apsolutno ništa nije dobio u jučerašnjem meću?

3. Bekhend slajs je suviše mlak, možda je čak ovo blago rečeno!

4. Novak je strašno popravio igru na mreži i to je nešto što bi mogao da forsira ceo turnir ali je zato svaki prilazni udarac "kratak", "spor", prosto - loši su to prilazni udarci...

5. Servis je za nijansu bolji ali i dalje je to slab servis, pogotovo za dobre reternere na koje će potencijalno da naleti - Rohus je realno slab retern igrač

Eto. Ja mu naravno želim sve najbolje, navijam za njega i samo za njega....ali opet kažem, nije mi jasno šta igra i dokle misli ovako da igra jer sa ovakvim pristupom - opet je 1/4 finale maksimum/ maksimuma

tolmen

pre 13 godina

Brine me što je već na kraju četvrtog i početkom petog seta bio slab i nekako istrošen, a tek je počeo turnir
Ja mislim da se on uzenta kad vidi da ne ide i kada gubi, a posebno me čudi što pravi gestikulacije na poene protivnika, kao da samo igrači iz prvih deset znaju da igraju tenis pa mu nije kao jasno kako to da Rohus ume da odigra tako dobro...

Da ne zaboravim ... svaka čast za pobedu

veljko marinkovic

pre 13 godina

Necemo da se lazemo.Kakav Rochus,Malisse,Melzzer i ostali pioni.U strahu su velike oci.Gde su te igracine,porazbijase sve ,ne mogu jadni da prebroje titule,ha,ha.Problem je Noletova igra i to je to.Nje nema cele godine(I Dubaji kada je osvojio spasao je jedno 4-5 mec lopti!),igru za travu nikada nije imao,pa je nema ni sada.Ali,nije ovo nista novo.I ranije je placao ceh dugim mecevima sa "pacerima".

zoran

pre 13 godina

(Da vas cujem, 22. jun 2010 13:00)

Evo da ti ja objasnim.

Poredis babe i zabe, kako bi rekao nas narod.

Sa jedne strane imas covek koji zavrsava karijeru (Federer) sa preko 6o titula i silnim rekordima (16 GS)
a sa druge strane momka koji tek zakoracuje profesionalnom stazom i nema jos ni blizu tu reputaciju koju ima ranije pomenuti. Prvi jos uvek ima elan i osvaja velike turnire, drugi (Novak) vec umoran,bez inspiracije,i.t.d...

Rodzer da sve izgubi do kraja karijere(to je jos godinu-dve) osatce najveci igrac u istoriji ove igre. Novak to isto da dozivi zaboravice ga jos u toku karijere i to ne samo stranci vec i publika u Srbiji koja je pocela da prati tenis od pojave Novaka,Ane i Jelene. Na primer, da li ste znali za Zimonjica pre no sto ce Novak doci nascenu..?? Siguran sam da 99% vas, ovde, nije culo za Nenada pre cetiri godine.

Da li ti je sada malo jasnije..??

sima

pre 13 godina

Ama, ljudi cemu toliko negativno reagovanje na moj komentar napisan posle 1 sat? Ja sam samo hteo da naglasim da Rochus, i njegov brat, su prosecni teniseri ali nekim cudom je taj covek 'tezak'za Novaka; drugo, SAM Rochus kaze da mu Novak cini velike usluge, na zalasku karijere/ mozda i prvi put/ igra na centralnom terenu Vimbldona! Sta sam ja napisao neistinito?
Igru nisam komentarisao, pun adrenalina- sve zato pozivam da uporede podatke sa mecom Federer-Falja; toliko;
Zato sam napisao PRODUZENI trening, jer mislim da je ovo zza Novaka super pocetak, i to i kondicioni i mentalni; POzdrav;

Pera

pre 13 godina

Cudno je kako ljudi ne kontaju profesionalni sport. Sta reci juce za Federera koji je realno jedva prosao. I videlo mu se na licu da je na smrt bio preplasen. U fazonu "joooj ispadoh u pvom kolu". Sta reci za doajene svetskog prvenstva u fudbalu italijane protiv Novog Zelanda?Dajte ljudi, proslo je vreme ne znanja i pobeda od 9-0. Svi su spremni i svi igraju. Na Vibldonu su najbolji teniseri na svetu. Trenutna forma i male nijanse odlucuju. Pogotovo na travi na kojoj se igra samo par turnira godisnje.

Deka

pre 13 godina

Protivnik najobicniji, samo uporan. Nole ocajan. Ne znam kako moze poboljsati svoju igru na ovom terenu. Ja se ne bih nadao nekom narocitom uspehu mada bih voleo da me razuveri.

Dijana

pre 13 godina

Nole,tacno je da se samo pobeda racuna,ali ako zelis bolji rezultat na turniru,moras i odigrati u skladu sa tim..Srecno u nastavku..

dragan

pre 13 godina

.Drago mi je sto je Nole konacno dobio jedan mec koji se igrao jako dugo i mislim da je prevazisao tu barijeru koja ga je kocila u prethodnom delu sezone a koja je vezana za psihu.Dobro je sto je prvi mec bio ovako tezak jer ce Djokovic ubedjen sam ove godine uz ovakvu igru sigurno do polufinala, ako ne i da osvoji ceo turnir.Rochus mu u karijeri nikako ne lezi kao protivnik i u tome je njegova pobeda jos veca .pozz za sve na forumu :)

shaka69

pre 13 godina

Malao je sto imate srece u nogometu. Nece to trajat dugo niti u nogometu niti u tenisu i onda cete moc uzivat u natjecanjima.

susled pero
(pero, 22. jun 2010 10:10)

Samo ti Pero uzivaj!!!

shaka69

pre 13 godina

Malao je sto imate srece u nogometu. Nece to trajat dugo niti u nogometu niti u tenisu i onda cete moc uzivat u natjecanjima.

susled pero
(pero, 22. jun 2010 10:10)

Da ne zaboravim, mi ne igramo nogomet, igramo fudbal! Cisto kao informacija!

Ivan

pre 13 godina

U prilici smo da pratimo paralelno Svetsko prvenstvo u fudbalu i Wibledon koji se može smatrati svetskim prvenstvom u tenisu. Zato nam je valjda postalo jasno da na turnirima tog nivoa nema lakih protivnika i izrazitih favorita. To pravilo važi za sva vrhunska takmičenja pa i za Wimbledon. S' toga je svaki meč važan i svaka pobeda zlatna. Nole je sinoć odigrao odličan meč i zasluženo pobedio. U odlučujućim trenucima je pokazao zašto je treći na svetu. Bravo Nole, idemo dalje, korak po korak.

martin

pre 13 godina

Odlicna igra oba tenisera donela je neizvestan rezultat ali to nije nista cudno. Cestitke Belgijancu za srcanu borbu koja je opomenula Novaka da i on mora bolje. Uostalom i Federer je bio u istoj situaciji protiv Fale ali najveci igraci prolaze i sa toliko mnogo neiznudjenih gresaka. Svi osim Cilica.

Djoksa

pre 13 godina

Sitan ali dinamitan,tako bi nas narod opisao O.Rohusa.Retern,glavno Noletovo oruzje,je odlicno funkcionisao.Servis,najbolji ove godine.Ali uporni,"bezgresni"Rohus je to ponistio izuzetnom igrom sa bazne linije.Na kraju,suv kvalitet je presudio.Bravo Nole!

Samo napred !!!

pre 13 godina

Imam utisak da i Novak i Orlovi imaju isti problem,moraju prvo da pobede sami sebe pa tek onda protivnike. Napravili su ogroman korak u tome. Ako u potpunosti uspeju onda ce i RF i Messi imati ozbiljnih problema !!

Aki

pre 13 godina

Možete vi da ga pljujete koliko hoćete ali ja sam se radovao kao malo dete kada je pobedio, pogotovo posle sjajne igre u poslednja dva seta.

igysa

pre 13 godina

Ovo je dobra pobeda za Novakovo samopouzdanje.. mislim da je to najbitnije, mosetiti ponovo posle duzeg vremean naklonost publike, skandiranje.. to dize samopouzdanje ! samo napred Nole, bilo je brilijantnih poteza kao sto su fanovi i navikli; oscilacije ce mislim biti sve manje.. Tejlor Dent je nezgodan servis -voley igrac, veoma nezgodan ako ga krene.. Trece kolo ce vec biti lakse.. pa mislim cak i Hjuit, eventualno kasnije.

Ajmoooo Nolee

pre 13 godina

Uh kako je žilav mali Belgijanac, šta je sve potrebno uraditi da bi se protiv njega osvojio poen!!! Nole je imao 96 winnera, ali da je igrao protiv bilo koga drugog min. bi sakupio 120 :).. Nole je odigrao sasvim korektan meč za prvo kolo, moglo je se sigurno bolje, 60 grešaka je stvarno puno, ali ipak mnogo više raduje želja za pobjedom, njegova požrtvovnost i ofanzivna igra... Bilo je par retern udaraca koji su me podsjetili na Peking 2008 protiv Nadala i one bombe iz reterna...17 aseva je odlično, ali 12 duplih je previše (ohrabruje činjenica da je dosta rizikovao, pa mu je tako prosječna brzina drugog servisa 100 mph što je dosta dobro za drugi servis)... Sve u svemu ako Nole bude dizao nivo svoje igre do kraja turnira možemo se nadati odličnom rezultatu..

WTATP Lista

pre 13 godina

Simbolika da je Novak (po nasem vremenu) zavrsio ovaj mec bukvalno u minut do dvanaest najslikovitije govori koliko se danas (tacnije nocas) igrao sa vatrom pre nego sto je odjednom pri 0:2 u petom setu zaigrao svoj najbolji tenis dobivsi svih 6 sledecih gemova u nizu cime je potsetio na Federera i njegovo danasnje mucenje takodje u pet setova i ciscenje od 6 vezanih gemova u finisu. Dobro je Novace, ali nemoj to vise da nam radis bez potrebe (pogotovo sa protivnicima koji nemaju sa cime da te ozbiljnije ugroze ako im ti ne "pomognes"). Danas se lepo videlo da su Novakovi trenutni problemi mozda vise povezani sa psihom nego sa bilo cim drugim, jer je najbolje odigrao bas na kraju kada je ocito bio fizicki iscrpljen (protivnik uopste tako nije delovao) ali potpuno fokusiran i motivisan kao u najboljim danima.

blue rider

pre 13 godina

bravo novache, igrao si bolje celi mec, rohus igra opasno, bekend slajsem razara koncdntraciju a forhend smo videli, bilo je pasing shotova i dobrih napada. Mislim da je serva bila bolje ali svakako raduje kako si citao serve nezgodnog rohusa. Sve najbolje!

Dermendziev

pre 13 godina

Djokovic vec odavno ne briljira ,svi mi to dobro vidimo i znamo.Juce je peti set odigrao briljantno sa "skrivenom barankom" i to daje neku "novu"nadu,optimizam -vracanje starom kvalitetu.Veliki igraci to rade upravo onda(tada)kada je to najpotrebnije t.j. dobijaju meceve na klasi.Istu stvar je uradio Federer protiv Falje(doduse sa pravom barankom),koji se uplasio sopstnog uspeha.Oni koji kritikuju jucerasnju Novakovu igru verovatno jos uvek dobro ne osecaju kategoriju "neugodan protivnik"(ne zavistno od reininga) i "tradicija",protiv kojih vrlo tesko boriti se.Novak se juce borio protv sebe,neugodnog protivnika i tradicije,koja i postoji da bi se jednog dana i srusila.
Juce je Novak to uspesno odradio i prosao najtezeg protivnika do cetvrt finala.Nema opusttanja("ala Melcer")i malo ozbiljnije nego li na RG-u. Mislim da bi u ovom trenutku dobar rezultat bio cetvrt finale,a odlican polufinale.

EMVE

pre 13 godina

(Djokovic family, 22. jun 2010 16:18)

Razumem Vase argumente i frustracije. Potpuno mi je jasna akcija da u odbranu interesa g. Viskovica stanu UNS i NUNS i to pozdravljam. Ono sto mi nije jasno je to zasto upucujete ove informacije na tekst o Novaku Djokovicu kao teniseru. Predpostavljam i verujem da postoje druga mesta gde se vase informacije mogu objaviti i drugi nacini za borbu protiv bahatosti pojedinih clanova navedene porodice a da to ne bude stela upucena Novaku Djokovicu licno. U tom slucaju koristite iste metode i samim tim se poistovecujete sa onima protiv kojih zelite da se borite.

Za Vasu informaciju, piscu ovih redova je sa bloga g. Viskovica na Blicu skinut potpuno bezazlen komentar a cija bi najveca greska mogla biti sto je komentar bio formulisan tako da je bilo potpuno jasno da pisac ne poznaje bekgraund g. Viskovica. Posto je komentar vec bio objavljen a kasnije skinut jasno je da je sam g. Viskovic to ucinio. Naravno, ovo je spekulacija ali logican sled stvari ukazuje na tacnost moje pretpostavke. Dakle, sujeta je cudo! I pitanje je kako se bas ta stvar sa gospodom iz porodice Djokovic i sa g. Viskovicem dogadjala. Ponekad je put do istine dug i trnovit ali da je g. Viskovic dobar teniski komentator tu se potpuno slazem sa Vama.