Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.06.2010.

17:41

Federer posle preokreta u 2. kolu

Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo Vimbldona posle teške pobede nad Kolumbijcem Alehandrom Faljom u pet setova 5:7, 4:6, 6:4, 7:6, 6:0.

Izvor:

Autor:

Default images

Federer je prvi put u karijeri izgubio prva dva seta na Vimbldonu, a zatim dobio meč. Kolumbijac je bio blizu senzacionalne pobede u meču koji je trajao 3 sata i 18 minuta.

Falja je u trećem setu imao tri brejk lopte kod rezultata 4:4 koje nije iskoristio i Federer se vratio u meč. Kolumbijac je dobro igrao i u 4. setu, ali je Federer lako dobio set u taj-brejku, bilo je 7:1.

Kolumbijac više nije imao snage u petom setu, pa je drugi teniser sveta peti set dobio bez izubljenog gema za samo 27 minuta.

Kolumbijac je osvojio prva dva seta posle manje od 40 minuta igre. Pauza između drugog i trećeg seta bila je malo duža zbog povrede Kolumbijca koji ipak nije zatražio medicinski tajm-aut.

Federer je imao 21 as udarac, naspram 9 koliko je napravio Kolumbijac, ali je Švajcarac napravio i sedam duplih servis grešaka. Procenat ubačenog prvog servisa iznosio je 60% kod obojice tenisera. Zbog ubedljivo dobijenog petog seta Federer je na kraju meča imao ukupno 20 osvojenih poena više, 174:154.

Federeru je i na Rolan Garosa protivnik bio Alehandro Falja.

U drugom kolu Vimbldona Federera čeka srpski teniser Ilija Bozoljac koji je u prvom kolu bio bolji od Čileanca Nikolasa Masua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve