Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.06.2010.

16:17

Bozoljac rafalno do drugog kola

Srpski teniser Ilija Bozoljac plasirao se u drugo kolo Vimbldona pobedivši na startu Čileanca Nikolasa Masua sa 7:6, 3:6, 6:3, 7:6.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U duelu sa 30-godišnjim Čileancem Bozoljac je odservirao čak 27 as udaraca i došao do pobede posle 179 minuta.

Protivnik srpskog tenisera u drugom kolu biće prošlogodišnji osvajač Vimbldona Švajcarac Rodžer Federer.

Do pobede protiv 99. tenisera sveta Bozoljac je stigao pre svega zahvaljujući izvanrednom servisu, koji ga je služio od prvog do posledneg gema. Imao je čak 27 asova, a posle ubačenog prvog servisa osvojio je 85 odsto poena.

Dobar pritisak naš teniser je vršio i na servis protivnika, što mu je omogućilo 13 brejk šansi, ali je iskoristio samo dve. Isti broj brejkova napravio je Masu iz samo četiri šanse, pa su dva seta rešena u taj brejku.

Posle velike borbe, Bozoljac je prvu meč loptu propustio da realizuje na svoj servis kod vođstva od 7:6 u taj brejku četvrtog seta. Do pobede je stigao posle druge meč lopte na servis Masua.

Protivnik Bozoljca u drugom kolu, Rodžer Fedrer savladao je Kolumbijca Alehadra Falju posle preokreta u meču koji je trajao pet setova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve