PL: Sve je spremno za veliko finale

Odigrani su revanš mečevi polufinala i dobili smo finaliste 22. izdanja Poslovne lige.

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

14:13

PL: Sve je spremno za veliko finale
Getty images

Ekipa Dedim, posle remija od 1:1, uspela je da ostvari pobedu protiv Polimarka u, možda, finalu pre finala – 4:2.

Dedim je na taj način u svojoj debitanskoj sezoni omogućio sebi šansu da osvoji duplu krunu, posle titule i prvog mesta u ligaškom delu takmičenja.

Njihov protivnik u velikom finalu biće tim Monad financial koji je, posle 2:0 u prvom duelu, remijem sa GZZ 2:2 overio plasman u svoje prvo finale u ligi.

Polimark i GZZ boriće se za bronzu naredne nedelje od 13 časova, dok je veliko finale zakazano čas kasnije.

LBO: Četvrta titula za Unicredit

Getty images
Dobili smo novog šampiona Lige Banaka i Osiguranja, a to je ekipa Unicredit banke koja je, posle susreta bez golova, tek posle penala porazila Komercijalnu banku, aktuelnog šampiona, za svoju četvrtu titulu.

Čovek odluke bio je golman Lazarević, pošto uspeo da zaustavi jedan šut rivala za konačnih 5:4, dok su njegovi saigrači bili nepogrešivi.

Što se tiče regularnih četrdeset minuta, teško je reći koja je ekipa bila bolja. Igralo se obazrivo na obe strane bez puno rizika. Unikredit je možda bio u većem posedu lopte, ali izostala je efikasna završnica na obe strane.

U penal seriji šuteri su bili raspoloženi i kao što se pretpostavljalo sve je odlučio jedan detalj.

Lazarević je zaustavio šut Jančića, a veliku odgovornst na sebe preuzeo je jedan od najiskusnijih igrača Ćirić, koji je bio siguran i potvrdio titulu za svoju ekipu, a ujedno i sebi doneo individualni trofej – pošto je proglašen za najkorisnijeg igrača play-off dela takmičenja.

Što se tiče ostalih nagrada u ekipnoj i individualnoj konkurenciji, u borbi za bronzu ekipa Eurobank savlada je Halbank minimalnim rezultatom i osvojila drugi pehar u sezoni posle prvog mesta u ligaškom delu takmičenja.

Za fair-play ekipu proglašen je tim Raiffeisen Banke, dok su u individualnoj konkurenciji momci iz iste ekipe osvojili još dva pehara – za najboljeg strelca lige nagradu je osvojio Ilijazi Edin, a najbolji asistent je Savović.

Za najboljeg gomana lige proglašen je golman Halbanke Spahić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: