FMP slomio Partizan u finišu i izborio majstoricu!

Košarkaši FMP Železnika pobedili su Partizan kod kuće sa 79:74 i izjednačili na 1-1 u polufinalnoj seriji Superlige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

20:58

FMP slomio Partizan u finišu i izborio majstoricu!
Starsport

Ekipa Slobodana Klipe je bila u većem delu utakmice u prednosti protiv Partizana, ali je do pobede stigla tek u poslednjem minutu posle penal završnice.

FMP je ispustio +11 koliko je imao pred poslednjih deset minuta, a Dobrić je 36 sekundi pre kraja prelomio meč trojkom za 76:72.

Filip Čović predvodio je FMP sa 16 poena i 7 asistecnije, a Dobrić je uz 21 poen imao 4 ukradene lopte i 3 skoka. Lazarević je dodao 9 poena i 10 skokova, a Apić je uz 12 poena imao 6 skokova. Kod gostiju, Kevin Džons je imao 18 poena i 4 skoka, a Cvetković je dodao 10 poena, 5 skokova i 5 asistencija.

Odlučujuća treća utakmica igra se u Pioniru u sredu, a pobednik će u finalu igrati protiv Crvene zvezde.
Tok meča pretite na našem sajtu:

Duel u Železniku bio je od početka izjednačen. Đumić i Džons dobro su počeli u ekipi Partizana, ali je na drugoj strani Apić koristio asistencije saigrača.

Ekipe su se često smenjivale u vođstvu u prvih deset minuta, a Andreja Milutinović je poenima u poslednjoj sekundi doneo Partizanu +1 (20:19).

Partizan je zahvaljujući raznovrsnoj igri u napadu čuvao vođstvo stečeno na kraju prve deonice, ali nije mogao da se odlepi. Agresivni mladi igrači domaće ekipe nisu se predavali i brzo su došli do izjednačenja.

Kevin Džons i Darel Vilijams su nosili igru Partizana, a na drugoj strani je Lazarević uz Čovića radio dobar posao.
Nijedna ekipa nije mogla do prednosti veće od tri poena sve do 18. minuta kada je Čović ukrao loptu i asistirao Dobriću, a ovaj je uz faul pogodio za 38:33. Potom je i Šešlija pogodio za 40:33 pa je Džikić reagovao tajm-autom.

U finišu prvog dela FMP je igrao mnogo bolje, Dobrić je ubacio trojku za +10, ali je Džons uzvratio na isti način pa je domaćin nakon 20 minuta imao +7 (43:36).

Partizan je na startu drugog poluvremena zaigrao agresivnije što je i tražio Džikić u prvom delu i brzo su crno-beli uhvatili priključak.

Vilijams, Džons i Murić su prednjačili u napadu, pa su crno-beli smanjili na 47:43 u 24. minutu. Nije se tu zaustavio Partizan, pa je Murić ubacio trojku za vođstvo crno-belih – 48:47.

Ipak, FMP je uzvratio, prvo je Davidovac pogodio za tri, a onda i Čović – 54:48. Čović je blistao na ovoj utakmici i sam je doneo svom timu ponovo +10 (58:48).

U samom finišu treće deonice FMP je zadržao vođstvo i imao je najvećih +11 pred poslednjih 10 minuta (61:50).
Ekipa Aleksandra Džikića je malo po malo hvatala priključak u poslednjoj četvrtini i posle trojke Milutinovića u 35. minutu smanjila je na 65:61 pa je Slobodan Klipa reagovao tajm-autom.

Usledila je nova mini serija Partizana i rezultat je pet minuta pre kraja izjednačen – 65:65. Čedomir Vitkovac je 4 minuta pre kraja doneo Partizanu vođstvo – 68:67, ali je usledilo zakucavanje Lazarevića na drugoj strani.

Apić je potom promašio oba slobodna bacanja, a na drugoj strani je 105 sekundi pre kraja Cvetković položio za vođstvo Partizana 70:69.

Cvetković i Đoković pogodili su po dva slobodna bacanja, a posle Partizanove izgubljene lopte FMP je imao 73:72 i napad, a Dobrić je 36 sekundi pre kraja ubacio trojku za 76:72.

Usledila je tehnička klupi FMP koja je pogrešila misleći da je pozvan tajm-aut, ali Cvetković to nije iskoristio. Prvo je promašio slobodno bacanje, a onda i trojku. Ipak i Đoković je promašio dva slobodna bacanja, a Vilson je na drugoj strani pogodio oba bacanja.

Devet sekundi pre kraja Davidovac je ubacio jedno slobodno bacanje, ali je FMP uhvatio loptu u napadu i izborio majstoricu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

304 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: