Evandro i Borha za 24. Kup Zvezde!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 24. Kup u istoriji kluba pošto su u finalu u Kruševcu pobedili čačanski Borac sa 2:0.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Sreda, 16.05.2012.

19:33

Default images

Golove za prvi trofej Zvezde posle dve godine postigli su Evandro u 40. i Borha u 85. minutu utakmice.

Zvezda je kao što se i očekivalo dominirala protiv Borca, ali je u prvom poluvremenu lako mogla da primi gol pošto su Čačani imali dve odlične šanse. Međutim, Beograđani su na kraju sasvim zasluženo stigli do trijuma, a prvi trofej u trenerskoj karijeri osvojio je i Robert Prosinečki.

Tim sa 'Marakane' je na ovaj način zaokružio fantastičnu polusezonu u kojoj nije doživeo nijedan poraz (ostao duel u Novom Sadu protiv Vojvodine) i u kojoj je tri puta u kratkom periodu savladan najveći rival. Za igrača utakmice proglašen je strelac drugog gola Kristijan Borha.

Teren na stadionu Mladost nalazio se u odličnom stanju iako je prethodnih dana u Kruševcu, kao i u celoj Srbiji padala jaka kiša. Kiše je bilo i u sredu, ali je stala pred početak utakmice, pa je desetak hiljada goledalaca moglo da uživa.
Na severnoj tribini stadiona u Kruševcu najvijači Crvene zvezde pred početak meča razvili su transparent "Bore se pošteno za crveno-bele", dok je na istoku stajalo "Kruševac ceo crveno beo".

Već u prva dva minuta viđena su dva opasna napada, po jedan na obe strane. Prvo je Evandro odlično prošao, ušao u kazneni prostor, kasnije je pokušao i Borha, ali Čačani su se odbranili.

Nekoliko desetina sekundi kasnije Borac je imao stopostotnu priliku. Maksimović je pogrešno procenio let lopte koja je stigla do Pavićevića, napadač Borca bio je u odličnoj situaciji, ali njegov udarac zaustavila je prečka.

Zvezda je imala inicijativu na početku utakmice, ali Čačani nisu igrali klasičan bunker kao što se kžda očekivalo. U prvih deset minuta Zvezda je imala 80% posed lopte. Već u prvih 12 minuta Zvezda je izvela tri kornera, ali nije ozbiljnije ugrozila gol Milojevića.
U 18. minutu Zvezda je imala odličnu priliku za gol. Mladenović je odlično prošao po levoj strani, poslao je povratnu loptu u šesnaesterac, a udarac Kasalice sa oko sedam metara je ipak izblokiran.

Nakon dobrog početka utakmice i odlične prilike, Čačani su se povukli na svoju polovinu terena sa svih deset fudbalera i vrebali su priliku iz kontra napada. Tokom prvog poluvremena u Kruševcu je ponovo počela da pada kiša koja je otežavala posao igračima na terenu.

U 29. minutu Borac je imao novu veliku priliku. Posle gužve na ivici kaznenog prostora Radivojević je izašao sam ispred Bajkovića, pokušao je da ga obiđe, ali lopta mu je pobegla i nije uspeo da je sprovede u mrežu.
Novu šansu Zvezda je imala u 39. minutu. Borha je odlično zalomio sa leve strane i pokušao udarcem levom nogom, lopta se odbila do Kasalice koji je bio u veoma dobroj situaciji, ali šutirao je pored gola.

Dva minuta kasnije Zvezda je povela. Nakon kratke kombinacije iz kornera, Mladenović je centrirao, lopta je stigla do Evandra koji se odlično snašao i savladao je golmana Borca za 1:0. Do kraja prvog dela dobar pokušaj imao je Lazović sa ivice kaznenog prostora u 44. minutu, minut kasnije Knežević je na drugoj strani probao iz prekida sa velike udaljenosti ali je na poluvremenu ipak ostalo 1:0 za Beograđane.

Borac je zbog primljenog gola morao da krene nešto ofanzivnije u nastavku, a prvu priliku u drugom delu imala je Zvezda, u 49. minutu. Mladenović je odlično proigrao Lazovića na levoj strani, ovaj je odlično predriblao jednog defanzivca Borca ali je iz teške pozicije šutirao pored gola.

Zvezda je kao i u prvom poluvremenu, kontrolisala situaciju na terenu, pa je trener Borca u 58. minutu napravio prvu izmenu. Umesto Spirovskog u igru je ušao Alveš.
Novu šansu crveno-beli imali su u 63. minutu. Darko Lazović je sve sam uradio, ušao je u kazneni prostor sa desne strane, lukavo šutirao špicem, ali je lopta prošla za malo pored gola.

Čačani su u drugom delu bili u potpuno podređenom položaju, ali Zvezda nije uspevala da postigne drugi gol koji bi rešio meč. U 70. minutu solo prodor imao je Kristijan Borha, ali golman Borca je njegov šut sa ivice kaznenog prostora izbacio u korner.

Prvi korner na utakmici Borac je izveo u 73. minutu, odmah je usledio i drugi, ali opasnosti po Zvezdin gol nije bilo. U 77. minutu prvu izmenu izvršio je i Robert Prosinečki – umesto Kasalice zaigrao je Milunović. Dva minuta kasnije umesto Milivojevića u igru je ušao Kadu.
Tokom celog drugog poluvremena visio je drugi gol Zvezde u vazduhu, a to se dogodilo tek u 85. minutu. Grešku odbrane Borca iskoristio je Evandro koji je odlično proigrao Borhu, a Kolumbijac je od stative pogodio za 2:0.

Do kraja meča strelca drugog gola zamenio je Vešović, a Zvezda je bez većih problema sačuvala prednost i slavlje na stadionu 'Mladost' moglo je da počne.



Sastavi:

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović, Mijailović, Milivojević (Kadu od 79.), Evandro, Lazović, Kasalica (Milunović od 77.), Borha (Vešović od 90.).
Borac: Milojević, Miličić, Radanović, Ignjatović, Reljić, Spirovski (Alveš od 58.), Prodanović, Mugoša (Zoćević od 70.), Knežević, Radivojević (Živanović od 82.), Pavićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: