Alonso: „Tu je sledeća godina“

Iako je bio favorit za titulu pred finale sezone u Abu Dabiju, Fernando Alonso je po prolasku kroz cilj morao da se zadovolji vicešampionskom pozicijom.

Izvor: JT

Nedelja, 14.11.2010.

20:44

Default images

Alonso je više od polovine trke proveo zaglavljen iza vozača Renoa Vitalija Petrova, ali je po završetku branio taktiku koju je za njega izabrao Ferari.

Španac je pratio glavnog rivala u borbi za titulu do trke na stazi „Jas Marina“ Marka Vebera u boks u 16. krugu, a ispostavilo se da je tu napravljena greška pošto je Sebastijan Fetel na kraju bio taj koji je slavio.

Lako je posle trke uvideti koja je strategija najbolja. Mislim da nisam otišao u boks tada Veber bi nas verovatno pretekao. Na taj način smo se zaštitili od Vebera, ali su Petrov i Rozberg prošli. Očigledno je da je trka bila teška, već na startu sam izgubio poziciju, a onda su došla i njih dvojica. Bilo je teško preteći Petrova, jer je Reno bio veoma brz, ali je to sport. Ponekad se pobeđuje, a ponekad se gubi. Čestitam Red Bulu i Sebastijanu, a za nas je tu sledeća godina“, rekao je Alonso.

Španac, dvostruki svetski šampion, posle trke je Petrovu ljutito gestikulirao rukama, a po izlasku iz bolida je pojasnio svoj potez, ali nije ulazio u raspravo sa ruskim vozačem.

Pokušao sam jednom da ga preteknem i on se branio kao da je poslednji krug poslednje trke šampionata, kao da se borimo za obe titule i mislim da je bio veoma agresivan. Ali, vozio je vrlo dobro, nije pravio greške. Mislim da ćemo sledeće godine pokušati ponovo“, istakao je Alonso.
© 2006-2010 by Red Bull GmbH and GEPA pictures GmbH
Posle Alonsa, najveće šanse za osvajanje titule davane su Veberu, koji je kroz cilj u Abu Dabiju prošao odmah iza Španca. Australijanac je posle trke čestitao svom timskom kolegi na najvećem uspehu u karijeri.

U potpunosti čestitam Sebastijanu na tituli. Ove godine je bilo mnogih pozitivnih stvari, ali ovaj vikend nije ispao takav i prava je šteta. Biće vremena u narednih nekoliko dana da se sagleda šta je bilo dobro, a šta loše, ali je takav sport ponekad“, rekao je Veber.

Veber je takođe naglasio da je dao sve od sebe, ali da to nije bilo dovoljno.

Ovo je veoma emotivan trenutak, jer je tako kada dođete ovako blizu vrhu i ne uspete. Dao sam sve od sebe. Uz sebe imam odlične momke i svi smo uradili sve što smo mogli, ali na kraju to nije bilo dovoljno i to je to. Ali, dve titule za tim čine da ova sezona uopšte nije loša za nas“, rekao je Veber, koji je pomogao Red Bulu da dođe i do titule u konkurenciji kontruktora, koju je austrijska ekipa obezbedila još u Brazilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: