DK: Češka preokretom do 2:1

Teniska reprezentacija Češke povela je 2:1 protiv Srbije u polufinalu Dejvis kupa u Beogradskoj areni.

Izvor: NK

Subota, 18.09.2010.

15:57

Default images

Drugi poen Česima doneli su Tomaš Berdih i Radek Štepanek koji su u meču parova savladali Nenada Zimonjića i Novaka Đokovića u četiri seta 3:6, 6:1, 6:4, 6:1.

Posle prvog dana, obe ekipe imale su po jedan poen koje su doneli Štepanek za Češku i Janko Tipsarević za Srbiju. U nedelju su na programu dva singl meča, od 14 časova sastaju se Đoković i Berdih, a posle njih Štepanek i Tipsarević.

Meč parova počeo je odličnom igrom našeg tima koji je zahvaljujući jednom brejku stigao do prvog seta. U nastavku, Česi su mnogo bolje riternirali, Berdih je pronašao svoj ritam, bio sigurniji na servisu, dok je Štepak dozvolio srpskim igračima samo jednu brejk priliku.

Česi su prvi stigli do brejk prilike već u trećem gemu na Đokovićev servis. Bekhendom kroz sredinu Štepanek je doneo svom timu šansu da oduzme servis rivalima, ali je Đoković asom uspeo da neutrališe tu brejk šansu. Sve do sedmog gema, teniseri su čuvali svoj servis, a onda su srpski reprezentativci napravili brejk, za Čehe je servirao Berdih. U narednom gemu, sigurnim servisima Zimonjića, Srbija stiže do 1:0 u setovima.
Beta/AP
Česi su ponovo prvi pripretili na početku drugog seta, ali za razliku od prvog kada nisu realizovali dve brejk šanse, sada su iskoristili greške srpskih tenisera i oduzeli servis Zimonjiću. Ista situacija ponovila se i u petom gemu, opet na servis našeg najboljeg dubl igrača, gosti su poveli sa 5:1 i tada je bilo očigledno da je drugi set izgubljen.

Rani brejk čeških tenisera u trećem setu bio je presudan u tom delu igre pa su Berdih i Štepanek poveli sa 2:1 u setovima. Đoković i Zimonjić su imali dosta oscilacija u igri, napravili su sedam neiznuđenih grešaka više nego protivnici, a nisu uspeli da stignu ni do jedne brejk šanse u trećem setu.

Drugi gem četvrtog seta bio je možda i najduži u meču, ispostaviće se i presudan momenat u tom delu igre. Naši teniseri imali su brejk priliku izjednačavali rezultat nekoliko puta, ali je Štepanek ipak uspeo da sačuva servis. Pod utiskom propuštenih šansi, Đoković i Zimonjić dopuštaju brejk u narednom gemu, a pad u igri i greške srpskog dubla i sjajni riterni češkog para, doveli su do novog gubitka servisa Nenada Zimonjića i prednosti gostiju od 4:1.

Novim brejkom u sedmom gemu na servis Novaka Đokovića, Česi dolaze do pobede i drugog poena u polufinalnom meču protiv Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: