Jakov Fak postao Slovenac

Osvajač bronzane medalje na OI u Vankuveru Jakov Fak odlučio je da 'promeni zastavu' pa će se ubuduće takmičiti kao predstavnik Slovenije.

Izvor: B92, index.hr

Nedelja, 01.08.2010.

15:10

Default images

"Morao sam da se odlučim na ovakav potez jer bez trenera ne bih imao nikakvu perspektivu," rekao je Fak za hrvatski portal Index.hr i objasnio da je postalo nemoguće da ga trenira slovenački trener a da on nastupa za Hrvatsku.

"Odluku nisam objavio krajem aprila jer sam se nadao da će se dogoditi preokret i da ću ostati u Hrvatskoj. Nažalost, nije se dogodilo. Nisam hteo nikoga da zavlačim, problem sa trenerom nije bio rešen, Slovenci su mi dali rok do polovine juna, dao sam još mesec i po Hrvatskom olimpijskom odboru, ništa se nije pomerilo," kaže Fak.

Jakov Fak je rođen u Rijeci 1987. godine, ima dve medalje sa velikih takmičenja, bronzane iz Pjeongčanga sa Svetskog prvenstva 2009. godine i sa Olimpijskih igara u Vankuveru 2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: