EP U20: Srbija izgubila dobijeno

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva pošto je poražena od domaćina Hrvatske sa 76:75.

Izvor: B92

Petak, 16.07.2010.

23:10

Default images

U izuzetno neizvesnoj završnici Srbija je ispustila sedam poena prednosti u poslednjem minutu.

Branislav Đekić je 60 sekundi pre kraja pogodio trojku za 70:63, ali su Hrvati uspeli da se vrate i na kraju trijumfuju. Junak hrvatske selekcije bio je Ario Delaš koji je četiri sekunde pre kraja pri vođstvu srbije 75:74 uhvatio loptu u napadau i pogodio za konačnih 76:75.

Pre toga Butorac je iznudio tri slobodna bacanja, pogodio je dva i promašio treće.

Najefikasniji u ekipi srbije bio je centar FMP Železnika Dejan Musli sa 17 poena i sedam skokova. Aleksandar Mitrović ubacio je 16 (sve u drugom poluvremenu), Nemanja Nedović 12, a Branislav Đekić 10 poena. U pobedničkoj ekipi junak pobede Mario Delaš postigao je 16, Radošević je ubacio 14, a Batur 11 poena.

Srbija je tokom celog meča u Zadru kontrolisala igru i rezultat, ali nikako nije uspevala da se 'odlepi', što je na kraju koštalo plasmana u polufinale. U prvih 20 minuta odlični su bili Nedović, Musli i Đekić, ali je Hrvatska na poluvremenu ipak imala tri poena prednosti (30:27). Zanimljivo je da je to bilo poslednje vođstvo Hrvata sve do četiri sekunde pre kraja.

Već na startu drugog poluvremena Srbija je serijom 5-0 ponovo preuzela vođstvo, a 13 minuta pre kraja nakon poena Jaramaza imali smo i plus osam – 49:41. Hrvati su međutim ponovo uhvatili priključak, i pred poslednju deonicu naš tim je imao samo poen prednosti (50:49). Ekipa Boška Đokića međutim nije dozvolila domaćinu da potpuno preokrene rezultat, i držala je prednost koja je minuta pre kraja narasla na pomenutih 70:63.

Tada Butorac u sledećem napadu postiže trojku i tako vraća svoj tim u igru, a u samom finišu dogodio se već opisani scenario i Hrvati su prošli u polufinale.

Protivnik Hrvatske u borbi za finale biće Grčka, dok se u drugom polufinalu sastaju Francuska i Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: