Petak, 09.07.2010.

10:25

Kikanović: "Najteži dani karijere"

Elmedin Kikanović, jedan od četvorice sportista koji su 'pali' na doping testu, kaže da "su mu ovo najteži trenuci u karijeri".

Izvor: B92, Sportski žurnal

Default images

Reprezentativac BiH je posle prvog meča polufinalne serije plej-ofa sa Partizanom bio pozitivan na metil heksanamin.

"Od ovoga što se meni dogodilo može da se napravi odličan film. Bio sam u šoku. U KSS su mi objasnili sve detalje, a ja sam im dao na uvid sve suplemente koje sam koristio. Mlad sam igrač, imam tek 22 godine, na prekretnici sam karijere.

Trebalo je da promenim klub. Sada je sve o koncu, zbog spleta okolnosti. Radi se stvarno o zanemarljivoj supstanci koju nisam svesno uzeo. Čekanje me ubija," rekao je Kikanović za Sportski žurnal.

Donedavnom košarkašu Crvene zvezde prvo nije bilo jasno zbog čega je imao pozitivan rezultat ali se kasnije setio greške.

"Godinama sam koristio iskuljučivo suplemente koje smo dobijali u klubu. Ali, zbog teške situacije u Zvezdi morali smo sami da kupujemo suplemente. Prilikom jedne kupovine od prodavca sam na poklon dobio bočicu tečnog kreatina za koji mi je rekao da je testiran i da ne sadrži zabranjene supstance. Znam da je kreatin dozvoljena supstanca, a ni na kraj pameti mi nije bilo da u tečnom kretainu ima nečeg zabranjenog. Uzeo sam par gutljaja na dan meča i odložio flašicu od 0,3 litara u frižider," ispričao je Kikanović.

"Doktori u Savezu su primetili da se u sastavu nalazi geranamin koji u organizmu prelazi u metal heksanamin. On se od 1. janura ove godine nalazi na listi zabranjenih supstanci zbog sličnosti sa dopingom tuaminom. Čak, postoji mogućnost da se uskoro opet vrati na listu dozvoljenih sredstava. Dva dana posle prvog testa imao sam drugi test sa negativnim rezultatom, što dovoljno kazuje da nije bilo namere. Ovo su mi najteži trenuci u životu. Da sam svesno koristio doping ne bih žalio. Sve je splet nesrećnih okolnosti i sada mi je karijera u pitanju."

Kikanović se na kraju razgovora koji objavljuje Sportski žurnal zahvalio lekarskoj komisiji KK Crvena zvezda, KSS i Antidoping agenciji zbog toga što su "imali puno razumevanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: