Ponedeljak, 14.06.2010.

09:14

U nedelju se vozio Dunavski kup

U nedelju su na Novosadskom sajmu održane trke Dunavskog kupa u biciklizmu.

Izvor: MT

Default images

Pobede u Novom Sadu zabeležili su Mile Drakulić, Aleksa Radivojević i Slobodan Radovanović.

Drakulić je pobedio u drumskoj trci na 50 kilometara, Radivojević je bio najbolji u Malom Dunavskom kupu i utrci na 600 metara na ispadanja, dok je Radovanović bio najbolji u konkurenciji Mastersa.

U drumskoj trci na 50 km sa tri prolazna cilja u konkurenciji 30 biciklista iz Srbije, BiH i Hrvatske, pobedio je Mile Drakulić (Kikinda) u u vremenu 1:23,11 ispred Slobodana Radovanovića i Dimitrija Dolge (obojica Elit Novi Sad) koji su imali vreme 1:24,29 časova.

Na prvom i trećem prolaznom cilju najbrži je bio Drakulić, na drugom Dolga. Gost iz Tuzle Hajrudin Trle, osvajanjem tri druga mesta na prolaznim ciljevima, poveo je u generalnom plasmanu za zelenu majicu.

Vožena je i trka Malog Dunavskog kupa na 10 km i slavio je Aleksa Radivojević iz valjevskog kluba Boba ispred dvojice biciklista Sokol Cestorada iz Vinkovaca Frana Luburića i Šumuna Džalta.

Popodne, održana je trka na stazi od 600 metara na ispadanje. Kod najmlađih (biciklisti do 13 godina) ponovo je pobedio Aleksa Radivojević iz Bobe i preuzeo žutu majicu u Malom Dunavskom kupu. Drugi je bio Džalto, treći Zvonimir Zadro obojica iz Sokol Cestorada (Vinkovci).

Mastersi su prvo vozili kvalifikacione trke, a potom i finale. Slavio je Slobodan Radovanović iz Elita, drugi je bio Aleksandar Mirković iz Fanatika i treći Dolga. Mirković je vodeći u generalnom plasmanu Dunavskog kupa posle 11 trka.

Naredne trke Dunavskog kupa su 10. jula u Apatinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: