Juniori Srbije na EP u Slovačkoj

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na EP u Slovačkoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.06.2010.

13:11

Default images

Na kvalifikacionom turniru u Novom Sadu naša reprzentacija pobedila je u odlučujućem meču Crnu Goru sa 30:26.

Pre toga, naša nacionalni tim, koji sa klupe predvodi trener Crvene zvezde Igor Butulija, pobedio je i reprezentaciju Makedonije sa ubedljivih 37:19. Evropsko prvensto održaće se od 29. jula do osmog avgusta.

„Pokazali smo još jednom da ova generacija vredi i da u nju treba ulagati. Potajno smo priželjkivali ovakav ishod, ali to nismo smeli javno da kažemo. Ove kvalifikacije bile su veliki kamen oko vrata ovoj generaciji koja do sada nije imala prilike da se pokaže. Sada možemo da se okrenemo ozbiljnom padu i da napravimo dobar rezultat na Evropskom prvenstvu“, rekao je Butulija.

Slično kao i selektor, razmišlja i Petar Đorđić koji se tek u nedelju priključio reprezentaciji zbog obaveza prema klubu u Nemačkoj.

„Srećan sam što smo uspeli da ove kvalifikacije završimo na najlepši način. Svesni smo da smo mogli i bolje da odigramo, ali najvažnije je da smo došli do cilja“, rekao je Đorđić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: