Barsa protiv 'fenjeraša', Real čeka

Narednog vikenda nastavlja se takmičenje u španskoj Primeri, a na programu su mečevi 34. kola.

Izvor: LB

Petak, 23.04.2010.

19:57

Default images

Tri prvoplasirane ekipe, Barselona, Real Madrid i Valensija svoje mečeve igraju u subotu, dok su ostali dueli na programu u nedelju. Barselona će na stadionu ‘Kamp Nou’ dočekati poslednjeplasirani Heres, Real gostuje Saragosi, dok će Valensija na svojoj ‘Mestalji’ igrati protiv Deportiva iz La Korunje.

Na tabeli vodi Barselona sa 84 boda, ispred ‘kraljevskog kluba’ koji je sakupio 83. Trećeplasirana Valensija je daleko iza sa 59 osvojenih bodova.

Trener Barselone Pep Gvardiola ocenio je da će predstojeći mečevi u Primeri i Ligi šampiona odlučiti ovu sezonu. Katalonci su u prošlom kolu igrali nerešeno protiv Espanjola , pa su Madriđani prišli na samo bod zaostatka. Barselonu u sredu očekuje i revanš meč polufinala Lige šampiona protiv Intera. ‘Neroazuri’ su u prvoj utakmici u Milanu pobedili rezultatom 3:1. Gvardiola je rekao da će ove nedelje sve biti odlučeno.

"Možemo da zaboravimo na druge stvari - sve zavisi od nas. Ne smemo da pogrešimo, iako nas čekaju veliki napori", rekao je Gvardiola.

On je ocenio da je njegovim fudbalerima teško da se koncentrišu na predstojeći duel sa Heresom, pošto stalno razmišljaju o revanšu sa Interom.

"Moramo da pokažemo psihičku snagu. Znamo da će nam trebati mnogo truda. Uvek je teško igrati utakmice između dva meča Lige šampiona, ali je za nas svaka utakmica opasna. Mi se već 11 meseci borimo za šampionsku titulu i ne smemo da ispustimo prednost", rekao je trener Barselone.

Gvardiola, koji je od 2008. godine sa Barsom osvojio šest trofeja - titulu prvaka Španije, Kup kralja, Superkup Španije, Ligu šampiona, Superkup Evrope i klupsko prvenstvo sveta, istakao je da je Heres opasan protivnik.

"Oni su trenutno poslednji na tabeli, ali dok god postoje šanse da izbore opstanak sigurno se neće predati", zaključio je Gvardiola.

Heres, koji se ove godine prvi put takmiči u Primeri, u poslednje vreme igra sve bolje i pet kola pre kraja zaostaje šest bodova za 17. Malagom, koja se nalazi van opasne zone.

"U Barselonu idemo sa velikim poštovanjem prema protivniku, ali i sa namerom da pobedimo i osvojimo nova tri boda'', rekao je trener Heresa Nestor Gorosito.
EPA
Real, takođe, u subotu igra protiv Saragose. Madriđani su, posle poraza od Barse (2:0) u 'el klasiku' i zaostatka od tri boda, iskoristili prošlonedeljni kiks Katalonaca i ponovo prišli na samo bod zaostatka za velikim rivalom.

Legendarni napadač Real Madrida Raul tražio je od svojih saigrača da ne odustanu od borbe za titulu i trke sa Barselonom. On je istakao da prava bitka tek počinje i to utakmicom u Saragosi.

Trenutno ništa ne zavisi od nas, međutim, sa pet pobeda u preostalim mečevima bićemo veoma blizu. Moramo da verujemo da će Barselona u poslednih pet kola napraviti još jednu grešku”, smatra Raul.

Mislim da je to realno, u svakom slučaju sada smo mnogo bliži tituli nego posle poraza od Barse. Uprošlom kolu su izgubili dva boda i ne vidim razlog zašto ne bi ponovo kiksirali”, dodao je on.

Španac je istakao da ‘kraljevski klub’ u ovom trenutku samo može da pobedi u preostalim mečevima i stavi svog rivala pod veliki pritisak.

"Ukoliko i tada ne bude promene na tabeli, onda nam samo preostaje da im čestitamo”, zaključio je Raul.

'Kraljevski klub' je u petak saopštio da se Brazilac Kaka se oporavio od povrede prepona i da će biti spreman za subotnji duel.

Sa druge strane, Saragosa se nalazi u nezgodnoj situaciji pošto je samo dva boda dele od opasne zone.

Primera, 34. kolo:

Subota:
18:00 Barselona – Heres
20:00 Saragosa – Real Mardid
22:00 Valensija – Deportivo

Nedelja:
17:00 Almerija – Espanjol
17:00 Maljorka – Malaga
17:00 Santander – Viljareal
17:00 Sporting Hihon – Valjadolid
19:00 Atletiko Madrid – Tenerife
21:00 Hetafe – Sevilja

Ponedeljak:
21:00 Osasuna – Atletik Bilbao

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: