Petak, 09.04.2010.

22:38

Počela Karting amaterska liga

Zbog loših vremenskih uslova start Karting amaterske lige (KAL) je bio pomeren sa utorka na četvrtak, a u okršaju je viđena velika borba, uz veliki broj kazni.

Izvor:

Default images

Duga zimska pauza, ali i odlaganja početka sezone, učinili su da atmosfera bude veoma usijana što je rezultiralo i izricanjem kaznenih odredbi, uvršetnih u Pravilnik za aktuelnu sezonu. Žestok start amatera viđen je u četvrtak, a jedino su Dušan Kozarev Mufta i Jaroslav Vlk, bili ubedljivi u klasi teškaša.

Već prvog takmičarskog dana viđeni su izvanredni dueli na stazi, koji sasvim sigurno obećavaju uzbudljiv nastavak. Po 13 takmičara u svakoj od klasa, uslovili su da se momci i devojke voze na neki način u diviziji.

Po nešto izmenjenom redosledu takmičarskih grupa od predviđenog, održan je prvi takmičarski dan KAL 2010. Dan su svakako obeležile i dame, koje su uknjižile prve ovogodišnje bodove i to u konkurenciji muških kolega na stazi. Marija Mitrović zabeležila je prvu pobedu u klasi sprint, Mirjana Opačić svoju premijernu drugu poziciju u klasi hobi, a Magda Prokić je u istoj klasi, osvojila bodove za drugog mesta plus je uknjižila bodove i za jedno treće mesto.

U sprintu kod muškaraca, već posle prvog održanog dana nemamo takmičara sa maksimalnim učinkom. Ipak, najbolji je bio Milan Markov sa jednom pobedom i jednim drugim mestom. Hobi su obeležila, dva takmičara zabeleživši maksimalnih šest bodova, drugim rečima, po dve pobede, Dušan Kozarev i Jaroslav Vlk.

Drugi takmičarski dan, predviđen je za 18. april na Autokomerc karting centru, kada će i beogradski osnovci, u okviru takmičenja KAL. junior, započeti svoju sezonu, dok će takmičari klase Hibrid svoje prve ovosezonske trke odraditi tačno 24 časa posle starta sezone Divizije 1.

Pomenuto izricanje kazni i opomena po Pravilniku takmičarima, nagoveštava da neće biti tolerisano kršenje osnovnog postulate lige, da se kroz trke edukujemo o opasnostima i posledicama brze vožnje, a sa druge strane da omogućimo svim učesnima i gledaocima dobru zabavu i druženje.

Za kazne prvog takmičarskog dana ‘ogrebalo0 se sedam kandidata. U Diviziji 1: Marko Šolić, Ivan Bozinčević, zbog incidenta u trci, Ivan Stamenov zarad nebezbedne vožnje, Mile Živanić zbog nesportskog ponašanja, a zbog neprijavljivanja izostanka Vladica Šljivić, Slobodan Žunić (opomena pred zamenu), Ivan Ilić (zamena takmičarom iz klase Hibrid). Sa opomenom zbog kašnjenja za start grupe prošao je Dušan Kozarev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: