LŠ: Inter prvi polufinalista

Fudbaleri Intera plasirali su se u polufinale Lige šampiona pošto su u revanšu 1/4 finala pobedili CSKA u Moskvi sa 1:0.

Izvor: AG

Utorak, 06.04.2010.

20:17

Default images

Ekipa Žozea Murinja je tako dalje otišla sa ukupnih 2:0, nakon minimalne pobede u prvom meču na 'Meaci'. Inter je sav posao u Moskvi završio već u šestom minutu kada je Vesli Snajder savladao Akinfejeva iz slobodnog udarca. U nastavku meča gosti su iskusno čuvali prednost, a duel je definitivno odlučen početkom drugog dela kada je Nigerijac Odija zaradio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Etoom.

Protivnik Intera u polufinalu biće pobednik duela Barselona – Arsenal.

'Crno-plavima' iz Milana to je prvo polufinale najjačeg takmičenja posle 2003. godine kada ih je u toj fazi izbacio gradski rival Milan.

Svih 90 minuta za šampiona Italije odigrao je kapiten Srbije Dejan Stanković, koji je u drugom poluvremenu imao jedan projektil u svom stilu koji je Akifejev nekako izbacio u korner. U domaćem sastavu nije bilo suspendovanog Miloša Krasića.
EPA
Inter je pred revanš u Moskvi bio veliki favorit iz više razloga. 'Crno-plavi' su prvi meč dobili bez primljenog gola, za CSKA nije mogao da igra verovatno najbolji igrač Miloš Krasić, a i da svega toga nije bilo Inter bi bio favorit jer je jednostavno bolja ekipa.

Gosti iz Milana ofanzivno su počeli duel, jer su znali koliko im znači gol u gostima, i već u šestom minutu su došli do odlučujuće prednosti. Strelac jedinog gola u prvoj utakmici Dijego Milito iznudio je prekršaj na ivici kaznenog prostora, Vesli Snajder je šutirao jako po zemlji, a najbolji pojedinac u prvom meču Igor Akinfejev ovoga puta nije dobro intervenisao i Inter je poveo.

CSKA je u nastavku prvog dela pokušao da prebaci težište na polovinu Intera, a već u 14. minutu umesto Berezutskog ušao je Nigerijac Odija koji je kasnije zaradio dva žuta kartona.
EPA
Najbolju priliku na utakmici CSKA je imao 10 minuta pred poluvreme kada je Alan Džagoev iz odlične pozicije šutirao za malo pored gola Žulija Cezara. Već u četvrtom minutu drugog dela meč je definitivno odlučen.

Nigerijac Odija neoprezno je startovao na Samjuelu Etou, a pošto je već imao žuti karton iz prvog dela, sudija ga je poslao u svlačionicu. U nastavku meča Inter je lako mogao da postigne još neki gol, a najbliži tome bio je 20 minuta pre kraja kada je Stanković fenomenalnim udarcem naterao Akinfejeva da pokaže zašto je najtalentovaniji golman u Evropi.

Kapiten Srbije zaradio je tokom prvog dela žuti karton zbog prekršaja nad Hondom, ali će igrati u prvoj utakmici polufinala. Na kraju je ostalo minimalnih 1:0, i Inter je posle pet uzastopnih četvrtfinala napokon prošao među četiri najbolja tima u Ligi šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: