Prvi poraz Partizana u Top 16

Košarkaši Partizana izgubili su u Atini od Marusija 57:49 (20:7, 2:11, 22:19, 13:12) u meču trećeg kola grupe E Top 16 faze Evrolige.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2010.

19:11

Default images

Posle neverovatno lošeg prvog poluvremena u kojem su oba tima očajno šutirala, u nastavku su Grci boljom igrom u napadu uspeli da sačuvaju ranije stečeno vođstvo iako je Partizan dva puta bio na korak od izjednačenja. 'Crno-beli' su ponovo dominirali uz skoku (49), ali su imali i jednu od najlošijih šuterskih utakmica. Vraneš je sa 12 poena i 11 skokova bio najbolji u timu Partizana.

Mekejleb je ubacio deset poena, dok je Roberts uz šest (1/1o iz igre) imao i osam skokova. Osam skokova imao je i Jan Veseli koji je ubacio samo četiri poena. Najlošiju partiju od startera pružio je Aleksandar Rašić koji je pogodio samo jedan šut od ukupno 11 (0/7 za tri).

Džamon Lukas je kod domaćeg tima postigao 15 poena, dok je Džered Homan, koji je bio najbolji u prvom poluvremenu ubacio deset i imao devet skokova. Stevan Nađfeji ubacio je šest poena (2/3 za tri) i imao tri skoka.

Dva tima su u prve dve četvrtine očajano šutirali, da bi tek u trećem periodu konačno proradili i strelci. 'Crno-beli' nisu uspeli skoro ništa da 'ubace' u prvom periodu koji su gosti dobili sa 20:7, ali je već u drugom i Marusi ušao u problem sa šutom pa se Partizan serijom 11:0 vratio na 22:18. U trećem periodu znatno bolja igra u napadu oba tima ali je Marusi uspeo da sačuva prednost. U poslednjem periodu Partizan je uspeo da se vrati na dva poena zaostatka, ali je loša igra u napadu presudila pa su Grci zabeležili drugu pobedu.

Od samog početka utakmice srpski šampion ima velikih problema u napadu. Već u prva tri munuta Partizan je brzo izgubio tri lopte i iz igre šutirao 1/8 pa su igrači Marusija serijom 11:0 stigli do vođstva od 13:2, a do kraja četvrtine i najveće prednost od +13.

I u drugom periodu Partizan je nastavio sa promašajima. Uspeo je da uspostavi ravnotežu u skoku, ali je do 15. minuta igre imao ukupan šut iz igre 3/24 (2/13 za dva, 1/11 za tri). Partizan je jedino preko Vraneša uspevao da odgovori, dok je najviše problema ‘crno-belima’ pravio Džered Homen.

Međutim, u drugoj polovini perioda domaći igrači su potpuno stali u napadu, od 12. minuta nisu uspeli da postignu koš, pa je Partizan nešto boljom igrom i sjajnim ofanzivnim skokom uspeo da smanji zaostatak serijom 11:0 i potpuno se vrati u igru (22:18). Marusi je u ovoj četvrtiti postigao samo jedan koš.

U trećoj četvrtini oba tima su zaigrala znatno efikasnije. Partizan je uspeo da stigne Marusi na smo jedan poena zaostatka (27:26), ali su Grci ipak ponovo uspeli da se odlepe na 40:31 tri minuta pre kraja četvrtine. ‘Crno-beli’ su u ovom periodu vezali nekoliko neuspešnih napada, Vujošević dobio tehničku grešku, a Jan Veseli stigao do četvrtog faula. Do kraja trećeg perioda Marusi je zadržao prednost (44:37).

Partizan poslednjih deset minuta otvara sa dvetrojke Petra Božića i polaganjem Kecmana pa se vratio na samo koš zaostatka (44:42). Domaći tim ipak ne dozvoljava srpskom šampionu da se potpuno vrati i preokrene rezultat jer Marios uzvraća trojkom. U nastavku Marusi ponovo preuzima kontrolu, ponovo zaustavlja napad ‘crno-belih’ i vraća se na +9 (52:43) pet minuta pre kraja. Do kraja meča Partizan nije uspeo da se ponovo vrati u igru pa je prvi put poražen u Top 16 fazi.

Partizan će i u sledećem, četvrtom kolu igrati protiv Marusija koji 25. februara gostuje u 'Pioniru'.

Oba tim sada imaju po dve pobede i poraz. Kasnije se u ovoj grupi sastaju Barselona (1/1) i Panatinaikos (0/2).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

293 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: