"Verujem da nisam pogrešio"

Srpski fudbalski reprezentativac Milan Jovanović izjavio je agenciji Beta da veruje da je doneo pravu odluku kada je rešio da karijeru nastavi u Liverpulu.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 10.02.2010.

13:23

Default images

"Siguran sam da sam doneo pravu odluku i to u pravo vreme... I ranije sam ponavljao da će ova odluka biti najveća u mojoj sportskoj karijeri i verujte da sam zbog toga sagledao sve aspekte pre nego što sam prelomio", rekao je Jovanović u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

Napadača Standarda u svojim redovima su želele i uprave još nekoliko slavnih evropskih timova, među kojima su se isticali Milan, Juventus i Valensija.

"Odlučile su sve te neke sitne stvari iz pregovora sa čelnicima Liverpula", pojasnio je Jovanović, koji je pristanak na saradnju sa engleskim klubom dao tek posle ubeđivanja trenera crvenih Rafaela Benitesa.

Jovanović će sa Liverpulom potpisati ugovor na tri sezone sa mogućnošću da se saradnja produži na još godinu dana ako obe strane budu zadovoljne.

"Da vidimo prvo kako će ove tri godine da prođu", kazao je 28-godišnji Jovanović i podsetio da će ugovor biti validan tek kada on prođe lekarske preglede kada to bude odgovaralo i njemu i klubu.

Nekadašnji fudbaler novosadske Vojvodine bi, prema navodima medija u Engleskoj, u naredne tri godine u Liverpulu trebalo da zaradi 11 miliona evra.

Liverpul će biti četvrti Jovanovićev klub van Srbije. Vojvodinu je napustio 2003. godine i prešao u ukrajinski Šahtjor gde se nije najbolje snašao. Uspeha potom nije imao ni u Lokomotivi iz Moskve, pa je 2006. godine otišao u Standard iz Liježa, gde je doživeo potpunu fudbalsku afirmaciju.

Jovanović je sa Standardom dva puta osvajao titule prvaka Belgije, a bio je proglašavan i za najboljeg fudbalera tamošnjeg šampionata. U svakoj od prethodne četiri sezone u Belgiji Jovanović je postizao više od 10 golova. Ove sezone je na 23 utakmice postigao 12 golova.

Dobre igre u Standardu Jovanoviću su donele i mesto u reprezentaciji Srbije za koju je igrao 23 utakmice i postigao devet golova. Jovanović bi zato pre prelaska u Liverpul trebalo da sa Srbijom nastupi i na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Najbitnije je da sam odlučio gde ću posle ove sezone i da sada mogu da se potpuno posvetim terenu. Da se na najbolji mogući način pripremim za Svetsko prvenstvo, koje je je veliko iskušenje za svakog fudbalera i koje lično doživljavam kao krunu karijere... O Liverpulu još ne razmišljam", naglasio je Jovanović.

Menadžer Zoran Stojadinović, koji zastupa Jovanovića, britanskim medijima je rekao da njegov klijent govori engleski jezik i da sigurno neće imati problema sa adaptacijom na Premijer ligu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: