Mamić opet o regionalnoj ligi

Prvi čovek i “dopredsednik” Dinama Zdravko Mamić, u Turskoj, gde se zagrebački klub priprema za nastavak sezone, opet se “setio” regionalne lige.

Izvor: B92

Utorak, 02.02.2010.

12:46

Default images

Kontroverzni čelnik Dinama u razgovoru za zagrebačke “Sportske novosti” tvrdi da samo takva liga sastavljena od ekipa iz bivše države može da spase fudbal na ovim prostorima koji tone...

Samo Dinamo i malo, malo Partizan... Svi ostali ne postoje. Zato smatram da bi regionalna liga bila rješenje. Neizvjesnost i adrenalin, to je pokretač onih koji dolaze na utakmice. Zar mislite da bi se dogodilo hokejaško čudo s Medveščakom da igra hrvatsku, a ne EBEL ligu?

Mamić je i prethodnih godina dizao svoju ruku za regionalnu ligu, i to svoje zalaganje pravdao jednostavno – ekonomijom:

Je li netko prigovorio što Todorić ima trgovine u Srbiji? Ili Kraš? Regionalna liga bi donijela više gledatelja, više sponzora novaca od TV prava.

Mamić je na kraju saopštio i još jedan podatak o stanju hrvatskog fudbala, koji po mnogima ima možda i najbolju infrastrukturu (iako je Maksimir u očajnom stanju):

"To je javna tajna. Za sljedeću sezonu osam hrvatskih prvoligaških klubova neće dobiti licencu! Ne mogu je dobiti niti da im je gospodin Bog brat! To je stvarnost Prve HNL” rekao je Mamić u Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: