Skotland Jard spreman za OI 2012.

Londonska policija osnovaće posebnu jedinicu čiji će jedini zadatak biti da istražuje moguće falsifikovanje ulaznica i druge prevare u vezi sa OI 2012. godine.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2010.

17:19

Default images

Dodatna novčana sredstva, neophodna za osnivanje takve jedinice, obezbedila je britanska vlada, pošto je Skotland Jard ocenio da je vrlo moguće da će kriminalci pokušati da zarade na Olimpijskim igrama. "Olimpijske igre u Londonu su fenomenalna prilika za kriminalce", istakao je glavni inspektor Najdžel Mouer.

On je dodao da će glavni zadatak te jedinice biti da zaštiti posetioce Igara i reputaciju čitave nacije.

Prvi su se pod lupom policije našli internet sajtovi za koje se sumnja da su napravljeni upravo radi prodaje falsifikovanih ulaznica.

Prošle godine britanska policija je imala sličnih problema pošto je otkrivena kriminalna organizacija koja je širom sveta prodavala falsifikovane karte za Vimbldon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: