Fraj: Šumijev povratak dobar za F1

Povratak Mihaela Šumahera u Formulu 1 bio bi dobar za taj sport, reči su Nikija Fraja, izvršnog direktora ekipe Mercedes GP, koju povezuju sa bivšim šampionom.

Izvor: B92, Reuters

Četvrtak, 10.12.2009.

16:25

Default images

Fraj je, ipak, odbio da prokomentariše da li je ekipa, koja je ove godine nosila ime Bron GP, pre nego što ju je preuzeo nemački gigant, pregovarala sa Šumaherom, ali je istakao da imaju pregovore sa nekolicinom vozača.

Mislim da ako se Mihael ili neki drugi bivši šampion vrati u Formulu 1 to bi donelo veoma interesantan element u takmičenje. Može li jedan 40-godišnjak ravnopravno da se takmiči sa nekim vozačem koji ima 24 godine? Drugi sportovi su pokazali da su veoma sposobni u tim godinama. Bilo da je to Mihael ili Žak Vilnev, nebitno je, ali bi to bilo fantastično. Pre neki dan sam se čak šalio sa Mikom Hakinenom da bi i on mogao da razmisli o povratku”, rekao je Fraj.

Od preuzimanja tima od strane Mercedesa ekipa je ostala bez Džensona Batona, koji je prešao u Meklaren, ali je u svoje redove dovela mladog Nemca Nika Rozberga, a tek bi trebalo da imenuje njegovog klupskog kolegu. Fraj je u saopštenju rekao da bi ekipa zvanično mogla da objavi ime drugog vozača pre katoličkog Božića, ali da će se to najverovatnije desiti početkom januara, kao i da se četiri imena nalaze na spisku potencijalnih pojačanja.

Nacionalnost nema veze sa našom odlukom. U Mercedesu su više puta istakli da bi bilo lepo da imamo vozača koji je iz Nemačke, a mi već imamo Nika”, rekao je Fraj i istakao da će veliki faktor u odluci biti i iskustvo vozača, “Ove godine smo uvideli da je važno imati dvojicu vozača koji su sposobni da osvoje bodove na svakoj trci i zato smo osvojili titulu. Mislim da je zbog ograničenja testiranja teško očekivati od mladih vozača da to uradi, tako da su visoko na našoj listi vozači koji imaju veliko iskustvo u Formuli 1”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: