Udarac kandidaturi Engleske za SP

Predsednik Premijer lige Dejv Ričards povukao se sa mesta potpredsednika odbora za kandidaturu Engleske za domaćina Svetskog Prvenstva 2018.

Izvor: B92, Guardian

Utorak, 24.11.2009.

18:24

Default images

Potpredsednik odbora za kandidaturu , na to mesto je postavljen pre samo sedam meseci, u martu. „Sa najnovijim promenama u strukturi odbora kandidature Engleske za Svetsko Prvenstvo 2018. godine, osetio sam da najbolju podršku mnogu da pružim ako više ne budem bio član uprave“, rekao je Ričards u zvaničnom saopštenju, a prenosi ’Gardijan’.

Kandidatura Engleske nalazi se trenutno u problemima, pošto je Ričardsovo povlačenje došlo ubrzo po saopštenju o promeni strukture upravnog odbora organizacije.

Moja pozicije predsednika Premije lige, člana Upravnog odbora FA, kao i člana Međunarodnog komiteta FA, ostavljaju dovoljno prostora da se širom sveta zalažem za engleski fudbal, pogotovo ovu kandidaturu, što ću i nastaviti da radim kada god budem mogao“, stoji dalje u saopštenju.

Verujem da Engleska poseduje sve što je potrebno da uspešno organizuje Svetsko Prvenstvo. Naš izazov je da ubedimo 24 člana Izvršnog odbora FIFA u to. To mora da bude naš fokus i prioritet“, zaključio je Ričards.

Odluka o kandidaturi za Svetsko Prvenstvo 2018. godine biće doneta za godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: