Kežman: "Nisam zaboravio da igram"

Mateja Kežman za B92 govori o prelasku u ruski Zenit,novom izazovu i želji da ostane u ruskom klubu koji u finišu sezone ima velike ambicije.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2009.

04:41

Default images

Napadač Mateja Kežman prešao je u finišu letnjeg prelaznog roka u ruski Zenit i tako ostvario želju koju je imao još pre nekoliko sezona, da zaigra u klubu i ligi koja je postala respektabilna i u svetskim okvirima.

Iako odavno „deli“ fudbalsku javnost na one koji ga osporavaju, i one koji veruju u njegove fudbalske kvalitete, jedno je sigurno - lista velikih evropskih klubova za koje je igrao srpski napadač, sve je duža...Dogovor sa ruskim klubom, koji ponovo želi u vrh evropskog fudbala nije iznenadjeje, pošto kontakti sa rukovodstvom Zenita iz Sankt Peterburga postoje već dve godine. Mateja za B92 kaže da je konačno ispunio i ovu želju i da se nada da će dokazati da nije zaboravio da daje golove:

Kontakt sa mojim novim klubom postoji dve godine, još iz vremena kada sam igrao za Fenerbahče. To sve traje, ali sada su se napokon sve kockice složile, da bi se taj transfer ostvario na moje veliko zadovoljstvo i svih ovde u klubu. Osetio sam veliko zadovoljstvo kod njih. Nadam se da neću nikoga izneveriti i da ću obradovati sve u narednih 10-ak utakmica koliko je ostalo do kraja ruske sezone i da ću pokazati zašto sam došao u Zenit. Motiva ima, i to puno, glavni je bio da dođem u klub gde ću igrati. Uverio sam se tokom boravka ovde, da je Zenit veliki klub, iza kojeg stoji velika kompanija Gasprom, fantastična organizacija, budžet je ogroman, sjajna ekipa,. Moj posao je da dajem golove i nadam se da ću u tome uspeti. Spreman sam, prošao sam dobre pripreme sa PSŽ, zdrav sam i željan više nego ikad dokazivanja, jer moje vreme još nije prošlo i potrudiću se da dam što više golova

Iako osporavan i bez prevelike šanse u Parizu, Kežman je prešao u veći klub koji kreće sa novom pričom. Otišli su Aršavin i Pogrebnjak, trener Advokat. Prošlog leta stigao je Dani, sada je za veliki novac stigao i odlični Bistrov iz moskovskog Spartaka (transfer vredan preko 15 miliona evra):

Radi se o ekipi sa ogromnim budžetom. Stiglo je par igrača, došao je Rosina iz Torina koji je puno plaćen. To su sve ogromni transferi, odlični igrači, imamo ekipu koja će jurišati na kup uefa, ili ligu šampiona. Imperativ je da se uđe u LŠ sledeće sezone, zato klub i ulaže. Moram priznati da je klub veći od PSŽ-a, moje zadovoljstvo je ogromno. Sama Rusija je bila moja velika želja iz verskih razloga, ovo je jedna prelepa zemlja koju želim da upoznam i da vidim što više dok sam ovde“.

Koliko ti vreme do zime predstavlja pritisak, a koliko priliku da pokažeš da možeš, pošto Zenit do kraja prvenstva očekuje nekoliko derbija i vrlo važnih utakmica:

Nema pritiska, shvatam ovo kao veliki izazov, veliko iskustvo, nešto što je jako lepo u mojoj karijeri. Ukoliko ne aktiviraju opciju za nastavak ugovora od zime, ja se vraćam u Pariz, ali nadam se da ću svojim igrama uspeti da ostanem ovde. Čak ni u tom slučaju, ne zavisi sve samo od mene i od Zenita, već i od PSŽ-a. Ipak, nadam se da će sve tri strane na kraju biti zadovoljne i da ću ostati duže od ova 4 meseca u Sankt Peterburgu“ rekao je posle predstavljanja u Sankt Peterburgu Mateja Kežman za B92.

Kežman je tokom karijere osim Partizana, igrao za PSV, Čelsi, Atletiko Madrid,Fenerbahče i PSŽ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: