U sredu Tomaševićeva i Topić

Reprezentativci Srbije Dragana Tomašević i Dragutin Topić u sredu ujutro učestvovaće u kvalifikacijama na Svetskom prvenstvu u Berlinu.

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2009.

17:51

Default images

Tomaševićeva će se takmičiti u bacanju diska, u prvoj od dve kvalifikacione grupe, koja je na programu u 10:10. U toj disciplini prijavljeno je 39 atletičarki. Topić nastupa u A kvalifikacionoj grupi skoka uvis u 11:10.

Dobro smo odradili pripreme sa Bjelolasici, za Draganu je cilj da se plasira među 12 najboljih na svetu. Ona je ove godine najbolje bacala 61.89m na mitingu u Senti. Prva tri hica će biti odlučujuća, a idemo na to da u prvom baci preko 60m, a onda će već biti lakše. Norma za plasman u finale je 61.50m ali verujem da će se i sa 60m ulaziti među 12 najboljih. Važno je da baci što dalje i da osvoji što bolji plasman za svoju zemlju.“ izjavio je trener Dragane Tomašević Danilo Krtinić.

Samo sat vremena posle Dragane Tomašević na zaletište u skoku u vis izaći će Dragutin Topić.

Norma za plasman u finale iznosi 2,30. Topićev najboji rezultat ove godine je 2,31, a postigao ga je na mitingu u Kragujevcu. On je u 20-godišnjoj karijeri najbolji plasman na prvenstvima sveta ostvario u Sevilji 1999. godine, kada je skokom od 2,32 metra zauzeo četvrto mesto.

Topić je bio četvrti i na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, a 1990. godine je najpre u Splitu osvojio titulu seniorskog prvaka Evrope, a zatim u Plovdivu na juniorskom prvenstvu sveta postavio još uvek važeći, svetski juniorski rekord preskočivši 2,37 metra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: