Novi ispadi 'Torcide'

Pre početka meča između slovačke Žiline i splitskog Hajduka, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, došlo je do sukoba slovačke policije i navijača hrvatskog kluba.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 30.07.2009.

21:33

Default images

Policija je posle intervencije privela 120 najagresivnijih od oko 1.000 pripadnika 'Torcide' koliko se procenjuje da je doputovalo u Žilinu. Prvi veći izgred dogodio se oko 18 časova, kada se grupa navijača Hajduka okupila na trgu u Žilini. Policija ih je okružila, a onda je poletelo kamenje, pa su policajci, uz upotrebu sile, suzbijali nasilničko ponašanje.

"Raspojasani hrvatski navijači koji su vreme pred utakmicu provodili u centru grada i tamo su počeli da razbijaju i uništavaju sve što im dođe pod ruku", izjavila je slovačkim medijima portparol žilinske policije Jana Balogova.

Na železničkoj stanici grupa od 150 navijača Hajduka izašla je na šine i železnička policija je morala da zaustavi saobraćaj.

"Počeli su da skupljaju kamenje i gađaju policajce", kazao je portparol železničke policije František Gadžo.

Slovački mediji navode da su specijalci uspeli sa razjarenim navijačima da izađu na kraj, a ne pominju da je policija upotrebila gumene metke.

Prema hrvatskim medijima u sukobu je učestovalo oko 500 navijača Hajduka protiv oko 200 specijalaca slovačke policije.

Žilina i Hajduk odigrali su nerešeno 1:1 u prvom meču treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

13 h

Podeli: