Ulrih: Doping kontrole su nehumane

Bivši biciklista Jan Urlih nazvao je doping kontrolu na ovogodišnjem 'Tur d’ Fransu' „nehumanom“.

Izvor: B92, eurosport

Četvrtak, 23.07.2009.

09:59

Default images

Urlih, koji se penzionisao u februaru 2007. godine nakon što je povezan sa doping skandalom u Španiji „Operacija Puerto“, veruje da je biciklizam sada jedan od „najčistijih“ sportova na svetu. „Momci su izbačeni iz kreveta u pola sedam ujutru. Kontrolor je došao u njihovu sobu i iz nje nije izlazio. Sa moje tačke gledišta to je nehumano“, rekao je pobednik Tura iz 1997. godine.

Stranac vam dolazi u sobu i ostaje uz vas ceo dan – dok ste na toaletu, pod tušem, kada perete zube i onda vam u jednom momentu uzima uzorak krvi. To je neprimereno“, smatra Ulrih.

Čvrsto verujem da su svi vozači koji učestvuju na ’Tur d’ Fransu’ čisti, zato što su provere veoma striktne i obimne. Zato mogu mirne duše da kažem da je biciklizam jedan od najčistijih sportova na svetu“, dodao je Ulrih.

I sedmostruki pobednik ’Tura’ Lens Armstrong je digao svoj glas protiv načina na koji se ove godine vrši doping kontrola.

Ne možete da izvlačite ljude iz kreveta u šest ujutru. Ako bih ja došao u vašu sobu u šest ujutru, gađali biste me nečim“, rekao je Armstrong.

Ulrih je bio suspendovan šest meseci nakon što je na doping kontroli bio pozitivan na afetamine juna 2002. godine.

Ove godine nije bilo pozitivnih rezultata doping testova na Turu, ali je vicešampion ’Đira’ Danilo Di Luka uslovno suspendovan pošto je bio pozitivan na zabranjenu supstancu CERA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: