Najava regionalne lige u vaterpolu

Predsednik Upravnog odbora Vaterpolo kluba Partrizan Aleksandar Šoštar najavio je formiranje regionalne vaterpolo lige.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 19.03.2009.

14:09

Default images

Liga bi bila sačinjene od deset klubova iz Mađarske, Rumunije, Slovačke i Srbije. Šoštar je precizirao da će, pored Partizana, od srpskih klubova u ligi učestvovati i novosadska Vojvodina i dodao da će sedište lige biti u Beogradu.

"Planiramo da liga nosi ime sponzora, koji bi snosio sve troškove takmičenja u iznosu od oko 150.000 evra. Predstavnici klubova koji su zainteresovani za formiranje lige u dosadašnjim kontaktima istakli su da ovakav budući model funcionisanja treba da postane primer za organizaciju evropskih kupova", rekao je Šoštar.

Prema njegovim rečima, inicijatori osnivanja regionalnog takmičenja još nisu razmišljali o eventualnoj prohodnosti u evropske kupove jer treba ići korak po korak u organizaciji.

"Učešće u ovoj ligi ne znači da se Partizan distancirao od eventualnog priključenja Jadranskoj ligi, ali to su stvari oko kojih ne treba sada pričati", naglasio je Šostar i dodao da se u perspektivi očekuje širenje regionalne lige i na Grčku.

Nova regionalna liga će najverovatnije početi u oktobru i trajaće do maja, a jedan od njenih ciljeva, pored koncentracije kvaliteta i velikog broja jakih utakmica, biće i popularizacija vaterpola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: