Zvezda - Metalac, Panteri na Lavove

Četvrtfinalnim utakmicama Crvena zvezda – Metalac i FMP – Lajons nastavlja se takmičenje u Kupu Radivoja Koraća u Nišu.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Četvrtak, 19.02.2009.

11:13

Default images

Košarkaši Crvene zvezde na kup takmičenja gledaju kao priliku da stignu do instant trofeja pošto su u prethodnih 11 godina u svoje riznice ubacili dva Kupa – 2003. u Novom Sadu i 2006. u Beogradu. Crveno-beli takmičenje u Nišu počinju duelom protiv Metalca, ekipom koja je nedavno promenila trenera.

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić je istakao i da kup takmičenje dolazi u nezgodnom trenutku po njegov tim pošto "crveno-beli" na turniru u Nišu neće moći da računaju na povređene igrače Lorensa Robertsa i Marka Marinovića. Manje povrede imaju i Boris Bakić i Mirko Kovač, dok kapiten Tadija Dragićević, prema rečima Pešića, još traži pravu igru posle duge pauze zbog povrede.

Takmičarski dan u Nišu otvoriće FMP i Lajons. Trener tima iz Železnika Milovan Stepandić već je imao priliku da igra ove sezone protiv Vrščana, dok je vodio čačanski Borac.

“Tim koji je lider u Svislajon ligi I koji je takmičenje po grupama u Balkanskoj ligi završio kao prvi, zaslužuje respekt. Mada, razlika u kvalitetu između timova koji igraju NLB i Svislajon je očigledna. Očekujem našu pobedu, ali siguran sam da do nje nećemo doći lako. Lajons ima vrlo iskusan tim koji ume da igra na rezultat. U Kupu upravo to odlučuje”, tvrdi Stepandić.

Košarkaši Lajonsa uspeli su da pobede Radnički u Kragujevcu u poslednjoj utakmici po grupama u Balkanskoj ligi i na taj način napravili sjajnu uvertiru pred učešće u Nišu.

“Sama činjenica da smo drugi put za redom izborili plasman na završni turnir Kupa Koraća, i to kroz ligaški deo, za nas je veliki uspeh. Prve ciljeve u dosadašnjem toku prvenstva smo ostvarili. Obezbedili smo plasman u Superligu i među osam najboljih ekipa u Balkanskoj ligi. Ulazimo u meč protiv FMP-a totalno rasterećeni, svesni činjenice da su Panteri veliki favoriti”, rekao je trener Lajonsa Dejan Mijatović.

Košarkaši Partizana su prvog dana deklasirali Vojvodinu sa 87:58, dok je Hemofarm bio uspešniji od Borca sa 80:75.

Meč FMP-Lajons počinje u 18 časova, dok se duel Crvene zvezde i Metalca igra od 20 sati i 30 minuta.

U petak su na programu polufinala. Od 18 sati igraju Partizan i Hemofarm, a potom se sastaju pobednici duela u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: