Reno ostaje bez glavnog sponzora

Glavni sponzor ekipe Reno ING objavio je da se na kraju sezone povlači iz Formule 1.

Izvor: B92, Reuters

Ponedeljak, 16.02.2009.

13:32

Default images

“Posle objavljivanja planova za smanjenje troškova ING potvrđuje da neće produžiti trogodišnji ugovor sa Renoom i krajem sezone ćemo se povući iz Formule 1”, kaže se u saopštenju kompanije ING.

Pored toga što sponzoriše bivše svetske šampione, za koje je Španac Fernando Alonso 2005. i 2006. godine osvojio titule i u konkurenciji vozača, ING se reklamira i na trkama. Holandska kompanija je sponzor Velikih nagrada Australije, Belgije, Mađarske i Turske, a pored toga je prošle sezone imala reklame pored staze na 13 od18 trka.

Prošlog meseca ING grupa je objavila da će ove godine smanjiti troškove za milijardu evra, a takođe će biti primorana da otpusti 7.000 radnika širom sveta od ukupno 130.000.

ING je sigurno najveći sponzor u istoriji Renoa i prema ciframa koje su objavljene u finansijskom izveštaju Formule 1, drugi u celom sportu. Prema tom izveštaju ING godišnje ulaže oko 86 miliona dolara u sport, a od toga 65 miliona ide Renou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: