Grupa B: Škoti prvi, pobeda Azura

Izvor: MR

Subota, 07.10.2006.

23:27

Default images

Fudbalska reprezentacija Škotske napravila je najveće iznenadjenje večeri u kvalifikacijama za EURO 2008 pobedom nad svetskim vicešampionom Francuskom sa 1:0 u meču grupe B. Jedini gol na Hempden parku u Glazgovu postigao je Gari Koldvel u 60. minutu.

U meču u kojem su gosti apsolutno dominirali tokom svih 90 minuta, Škoti su uspeli da iznenade posle kornera Hartlija, kada je Koldvel zakucao loptu pored Kupea na drugoj stativi. Prethodno su Francuzima poništena dva gola zbog ofsajda, prvo Vijeri, a zatim i Trezegeu. Izabranici Voltera Smita su bunkerom uspeli da se odbrane tokom velike ofanzive Francuza u poslednjih pola sata. Doduše, gosti su u tom periodu imali samo jednu pravu priliku, kada je Anri glavom šutirao pravo u ruke škotskog golmana Krega Gordona. Škoti su tako, posle treće uzastopne pobede, izbili na prvo mesto u grupi B, ispred finalista Svetskog prvenstva u Nemačkoj.

Francuska je i dalje druga, ali uz samo dva boda prednosti u odnosu na Italiju. Italijani su konačno zabeležili pobedu u kvalifikacijama za EURO 2008. Na Olimpijskom stadionu u Rimu, "Azuri" su slavili protiv Ukrajine sa 2:0, iako su se mučili tokom prvih 45 minuta. Prvi gol postigao je Masimo Odo iz penala u 70. minutu, da bi 9 minuta kasnije Toni fenomenalnim udarcem osigurao Italijanima prvu pobedu i tako smanjio pritisak na selektora Roberta Donadonija.

U preostaloj utakmici dana u grupi B selekcija Farskih Ostrva je bila blizu iznenadjenja protiv Litvanije i osvajanja jednog boda, ali je Skerla u nadoknadi vremena doneo gostima minimalnu pobedu, 1:0.

Grupa B:
Škotska – Francuska 1:0
(Koldvel 60)
Italija – Ukrajina 2:0
(Odo 70p, Toni 79)
Farska Ostrva – Litvanija 0:1
(Skerla 90)

Tabela grupe B: Škotska 9 bodova (3 utakmice), Francuska 6(3), Italija 4(3), Litvanija 4(3), Gruzija 3(3), Ukrajina 3(2), Farska Ostrva 0(3).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: