Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 06.04.2009.

14:08

Partizan - Jug (20.45h)

Trener vaterpolista Partizana Dejan Udovičić izjavio je da je za njegovu ekipu najvažnije da pobedi Jug (20.45h) u prvoj utakmiči četvrtfinala Evrolige.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

On je takođe istakao i da se "crno-beli" ne opterećuju gol-razlikom pred revanš meč u Hrvatskoj. "Očekujem da odigramo dobru utakmicu i da pobedimo. Imamo dosta iskustva u ovakvim mečevima i siguran sam da u ovoj fazi takmičenja ne postiji gol-razlika koja bi nam garantovala miran revanš. Obe utakmice četvrtfinala posmatramo odvojeno", izjavio je Udovičić.

Udovičić je dodao i da ekipa nije opterećena ranijim porazima od Juga, već da ti porazi predstavljaju samo dodatni motiv za ekipu.

"Teško je porediti ovu sa utakmicama od pre dve ili tri godine. U odnosu na te mečeve, ekipe su zadržale svoje okosnice, ali je bilo i značajnih promena. Ne vraćamo se na to, važni su nam sadašnjost i budućnost. Međutim, ti rezultati mogli bi da nam budu dodatni motiv u sredu", kazao je on.

Partizan je pre tri godine izgubio od Juga u četvrtfinalu Evrolige, a 2007. godine dubrovački tim je eliminisao "crno-bele" u polufinalu završnog turnira u Milanu.

Udovičić je rekao i da očekuje podršku navijača jer su oni, prema njegovim rečima, jedan od najvažnijih faktora Partizanovih dobrih rezultata prethodnih sezona.

"Očekujem da navijači naprave neverovatnu atmosferu. Njima dugujemo veliku zahvalnost. Ova ekipa Partizana je, praktično, rasla uz njih", zaključio je on.

Golman Partizana Slobodan Soro rekao je da poštuje Jug kao jednu od najboljih ekipa u Evropi, ali je ocenio da "crno-beli" ove sezone igraju mnogo bolje od dubrovačkog tima.

"Jug je ozbiljna ekipa, koja ima dobru bazu igrača i ustaljeni sistem rada više od deset godina. Ipak, sve je u našim rukama jer smo kvalitetnija ekipa i ove sezone igramo bolje od Juga. Priželjkujem pobedu, ali sam svestan da nam nijedna prednost iz Beograda neće garantovati miran revanš", rekao je Soro.

Ekipa Juga dolazi sutra u Beograd, a do utakmice će odraditi dva treninga u glavnom gradu Srbije.

Prva utakmica između Partizana i Juga igra se u sredu od 20.45 na Banjici, a revanš je na programu 22. aprila u Dubrovniku. Pobednik ovog dvomeča u polufinalu završnog turnira igraće protiv boljeg iz duela italijanskog Pro Reka i mađarskog Vašaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu