Srbi iz Oradee čekaju Radnički

Žrebom je odlučeno da će vaterpolisti Radničkog igrati protiv rumuske Oradee u trećoj rundi kvalifikacija.

Izvor: ÐN

Utorak, 21.10.2014.

21:01

Default images

Ovi rivali snage su odmerili pre desetak dana na turniru u Istanbulu, a Rumuni su bili uspešniji (8:7).

Što se takmičarskih duela tiče, sastali su se tri puta u Ligi šampiona prošle sezone i sva tri puta Šumadinci su bili bolji. Najpre u kvalifikacijama (13:5), a potom i u grupnoj fazi (8:6, 16:6).

Međutim, od tada je rumunski tim znatno ojačao svoje redove, pre svega srpskim igračima, pa su se Gojku Pijetloviću i Vojislavu Čupiću pridružili prošlogodišnji centar Radničkog, Miloš Korolija, i vaterpolista Zvezde, Marko Avramović.

Kragujevčani su podvigom protiv mađarskom drim-tima Solnoka (12:10) i sigurnim pobedama nad turskim Juzmeom (18:3) i italijanskim Posilipom (9:5), osvijili prvo mesto u grupi druge faze, u svom „Parku“, pa su bili povlašćeni prilikom žrebanja. Potencijalni rivali bili su im još Crvena zvezda i zagrebačka Mladost.

U ostalim dvomečima sastaće se: OSC – Solnok, Pro Reko – Mladost i Crvena zvezda - Primorje.

Prvi mečevi na programu su 29. oktobra, a revanš dve nedelje kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: