Eklston: Nemamo problema sa Rusijom

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston potvrdio je da će se trka za Veliku nagradu Rusije održati po planu 12. oktobra.

Izvor: JT

Petak, 22.08.2014.

21:17

Default images

Iako je staza u Sočiju dobila zeleno svetlo, spekulisalo se da bi trka mogla da bude otkazana zbog krize u Ukrajini, ali je Eklston istakao da ne postoje nikakvi problemi.

Imamo ugovor. Naši prijatelji su tamo, zadovoljni su ugovorom i svi ćemo biti tamo. Možda ljudi imaju pitanja o Rusiji, ne znam. Mi nemamo nikakvih pitanja”, rekao je Eklston novinarima na stazi “Spa Frankoršamp”, gde se u nedelju vozi 12. trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Svetska automobilska federacija dala je licencu stazi u Sočiju, što mnogi kritikuju zbog krize u Ukrajini. Zapadne zemlje su uvele sankcije Rusiji zbog podrške Moskve separatistima u istočnoj Ukrajini, kako su objavile Sjedinjene Države i Evropska unija.

Eklston se u petak prvi put pojavio u javnosti otkako je platio 100 miliona dolara kao nagodbu za okončanje sudskog postupka u Nemačkoj u kojem je optužen za davanje mita. On je pošto je platio tu sumu rekao da je ispao budala zbog toga.

Bio sam srećan, samo sam se šalio. Sudija je i tako rekao da tužilaštvo nema slučaj. Drago mi je što je to završeno”, rekao je Eklston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: