Prvi "Olimpijski čas" u Zrenjaninu

U utorak, trećeg juna, sa početkom u 12.00h, u prostorijama Gradske kuće u Zrenjaninu biće održan prvi ovogodišnji „Olimpijski čas“.

Izvor: ÐN

Nedelja, 01.06.2014.

11:37

Default images

Mališani će imati prilike da upoznaju tekvondistu koji je predstavljao Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu Damira Fejzića i proslavljenog košarkaša i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divca.

Učesnici “Olimpijskog časa” će proći kroz 5 radionica koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Steći će znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.

Damir Fejzić će se družiti sa učenicima na Olimpijskoj tribini i pokušati da im dočara kakav je osećaj naći se među najboljim svetskim sportistima i šta je sve potrebno uraditi da biste došli u društvo najboljih.

Programom su obuhvaćeni i najmlađi osnovci koji će imati priliku da kroz Olimpijsku bajku nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju. U ovoj knjizi oživljena su Grčka božanstva i lik Pjera de Kubertena, a deci se na duhovit i jednostavan način upoznaju sa Olimpijskim igrama od vremena nastanka Antičkih igara pa sve do stvaranja modernih Olimpijskih igara.

Top Partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima Olimpijski čas, EkOlimpijada i Sportski izazov do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog Olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: