Bekam se udružuje sa Lebronom

Proslavljeni engleski fudbaler Dejvis Bekam najavio je osnivanje kluba u Majamiju, a u tom poduhvatu bi partner mogao da mu bude niko drugi do Lebron Džejms.

Izvor: JT

Utorak, 19.11.2013.

20:30

Default images

Bekam, koji se povukao iz profesionalnog fudbala ovog leta, po prvobitnom ugovoru koji je potpisao sa Los Anđeles Galaksijem, ima garancije da može da osnuje svoju franšizu u Sjedinjenim Državama.

Džejms, koji trenutno brani boje Majami Hita, sa kojim je u poslednje dve godine neprikosnoven u NBA ligi, objavio je da trenutno pregovara sa Bekamom upravo po tom pitanju.

Postoji interes na obe strane. Dejvid je postao moj veoma dobar prijatelj poslednjih godina i verujem da bi bilo sjajno da Majami dobije i fudbalski klub. Trenutno smo u fazi istraživanja, ali mislim da bi bilo sjajno kada bismo sve realizovali. Nikad se ne zna, mislim da je Majami sjajan grad za fudbal, imamo mnogo fudbalera ovde, i to dosta mladih. U poslednje vreme se mnogo više interesujem za taj sport, klinci ga mnogo vole, a ja sam došao do tog stadijuma da vrlo dobro znam šta se dešava kada gledam neku utakmicu“, rekao je Lebron.

Bekam ima opciju da osnuje novu MLS franšizu za 25 miliona dolara, što je oko 75 miliona evra manje novca koji je uložen u fudbalski klub Njujork Siti, koji zajedno poseduju Mančester Siti i Njujork Jenkiz.

Ukoliko dođe do dogovora sa Džejmsom, Bekam će imati partnera u jednoj od najvećih sportskih zvezda u Sjedinjenim Državama, ali i u celom svetu.

Džejms trenutno ima mali procenat deonica u fudbalskom klubu Liverpula, pošto je postigao dogovor sa Fenvej sports grupom pre dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: