Zvezda ubedljiva, evrogol Mezenge

U poslednjoj utakmici četvrtfinala fudbalskog Kupa Srbija Crvena zvezda je pred oko 4000 gledalaca pobedila Smederevo sa 4:0 (2:0).

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2011.

18:22

Default images

Zvezda je povela sa 1:0 efektnim golom Bruna Mezenge posle centaršuta Darka Lazovića u 30. minutu.

Drugi gol za Zvezdu postiže Brazilac Evandro u 42. minutu, posle prodora Nikole Petkovića po levoj strani. U poslednjem minutu prvog poluvremena isključen je igrač gostiju Nikola Krčmarević posle namernog i nepotrebnog prekršaja nad Evandro na sredini terena.

Treći gol postigao je Mezenga u 60. minutu, a konačan rezultat postavio je Borha u 77. minutu. Darko Lazović je u 70. minutu napustio teren zbog povrede-

Na golu Zvezde je kao i u prethodne dve utakmice u kupu branio Aleksandar Kirovski, a u startnoj postavi je bio mladi Filip Stojković koji igra na poziciji desnog beka. U prvih pola sata nije bilo pravih prilika za gol. U trećem minutu je Borha šutirao, ali je golman gostiju Ranković lako odbranio.
FoNet
U 26. minutu posle centaršuta Evandra Mezenga je dobro skočio, nadskočio svog čuvara, ali je lopta bila previsoka, pa je Ranković uspeo da odbrani. Par minuta kasnije još jedan dobar centaršut sa desne strane, ovoga puta Lazovića, ali lopta nije stigla do Kaluđerovića ili Mezenge koji su bili u šesnaestercu gostiju.

Prvi gol za Zvezdu postiže Bruno Mezenga u 30. minutu. Korner je izveo Lazović, Mezenga je loše zahvatio loptu glavom, ali je ona ponovo došla na desnu stranu do Lazovića, a posle novog centaršuta Lazoviaća Mezenga postiže fenomenalan gol. Brazilac je skočio i petom zahvatio loptu i postigao veoma efektan gol.

Dobra prilika za Borhu u 41. minutu, ali je Kolumbijac loše šutira, visoko iznad gola gostiju. Ipak, samo minut kasnije gol postiže Evandro. Nikola Petković je sjajno prošao po levoj strani, pored Milosavljević, centrirao je po zemlji ka Mezengi, ali je Ranković uspeo da obrani nogom. Lopta je stiga do Evendra koji je sa 8-9 metara lako pogodio mrežu gostiju.

Na sredini terena Nikola Krčamarević je nepotrebno namerno sapleo Evandra, koji je odigrao dupli pas sa Kaluđerovićem, u 44. minutu, a sudija Manjo Vujović mu je pokazao direktni crveni karton.

Smederevci su zaigrali ofanzivnije u prvim minutima drugog poluvremena, ali nisu ozbiljnije ugrozili gol Kirovskog. Drugim golom Bruna Mezenge 60. minutu "crveno-beli" dolaze do ubedljivih 3:0. U 66. minutu Lazović je pokušao da lobuje istrčalog Ranković, ali je bilo neprecizan.

Robert Prosinečki je posle trećeg gola umesto Evandra šansu pružio talentovanom Filipu Jankoviću koji je započeo akciju kod četvrtog gola "crveno-belih". Janković je u 77. minutu sa sredine terena proigrao Vešovića koji je "video" Borhu na desnoj strani, a Kolumbijac je lako savldao golmana gostiju za 4:0. Kolumbijac je bio u ofsajdu kada je primio loptu od Vešovića.
FoNet
Ivan Milosavljević je u 90. minutu odlično šutirao, ali je pogodio raklje gola Kirovskog. Još jednom su Smederevci šutirali u nastavku akcije, ali je lopta prošla pored desne statitva gola Kirovskog.

Crvena zvezda: Kirovski,Stojković, Mikić, Mijailović, Petković - Dimitrijević (Savio), Evandro (Vešović), Lazović (Janković), Borha, Kaluđerović, Mezenga.
Smederevo: Ranković, Krčmarević, Brković, Miović, I. Milosavljević, Adamović, M. Milosavljević, Boljević, Jerinić, Ćeran, Stojanović.

Kup Srbije, 1/4 finala:
OFK Beograd – Partizan 0:2
Dijara 6, Marković
Vojvodina - Javor Habirfarm 1:0
Oumaru 86
Crvena zvezda – Smederevo 4:0
Mezenga 30, 60 Evandro 42, Borha 77
Borac - Javor 0:0 (4:2 penali)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: