Kup: Partizan rutinski u polufinalu

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su na Karaburmi pobedili domaći OFK Beograd sa 2:0 (1:0).

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2011.

13:06

Default images

Branilac trofeja u Kupu slavio je golovima Lamana Dijare u šestom i Lazara Markovića koji je u 55. minutu postigao svoj sedmi gol u sezoni, prvi u Kupu.

U polufinale se plasirao i Borac koji je u Čačku posle boljeg izvođenja penala savladao Spartak sa 4:2. Vojvodina je minimalnim rezultatom jedva eliminisala Javor, dok je u toku duel Crvena zvezda – Smederevo.

Duel na ne preterano posećenom stadionu OFK Beograda počeo je golom Partizana već u šestom minutu. Vladimir Volkov dobio je dobar pas na levoj strani, centrirao je na prvu stativu, a tamo je Lamin Dijara odlično reagovao i savladao golmana Lukača za 1:0.
FoNet
U nastavku prvog poluvremena Partizan je imao dve, tri dobre prilike da duplira vođstvo, ali nije imao preveliku terensku inicijativu. Tim Dejana Đurđevića igrao je sasvim solidno, ali napadi OFK Beograda uglavnom su se završavali pred kaznenim prostorom Partizana. U 45. minutu odličan udarac Nikolića pod prečku Radiša Ilić je uspeo da odbrani.

Drugo poluvreme počelo je još ofanzivnijom igrom OFK Beograda, ali u 55. minutu Partizan je prekitčno završio posao. Drugi gol postigao je Lazar Marković koji je samo nekoliko trenutaka pre toga ušao umesto Dijare. Babović je petom proigrao Markovića koji je iz očigledne ofsajd pozicije savladao golmana domaćina.
Beta
U nastavku meča tim Aleksandra Stanojevića rutinski je zadržao prednost i obezbedio je plasman u polufinale. I jedni i drugi imali su nekoliko poluprilika, najlepši potez napravio je Marković koji je lob udarcem pokušao da savlada Lukača, ali ostalo je OFK - Partizan 0:2.

OFK Beograd: Lukač, Petković, Marković, Kecojević, Rodić, Nikolić, Simić, Osmanagić, Pavlovski, Aleksić, Takač.
Partizan: R. Ilić, Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov, Kamara, Smiljanić, S. Ilić, Babović, Dijara, Šćepović.

Kup Srbije, 1/4 finala:
OFK Beograd – Partizan 0:2
Dijara 6, Marković
Vojvodina - Javor Habirfarm 1:0
Oumaru 86
Crvena zvezda – Smederevo 1:0 u toku
Mezenga 30
Borac - Javor 0:0 (4:2 penali)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: